Door een haag van applaudisserende leerlingen nam juf Jetty van Luijt gisteren afscheid van basisschool De Hobbendonken. De kinderen verrasten haar even later met een vrolijk liedjesprogramma. (Foto: Peter de Koning)
Door een haag van applaudisserende leerlingen nam juf Jetty van Luijt gisteren afscheid van basisschool De Hobbendonken. De kinderen verrasten haar even later met een vrolijk liedjesprogramma. (Foto: Peter de Koning) Foto:

Ruim 30 jaar in het onderwijs; 21 jaar op De Hobbendonken

Spontaan applaus ontroert juf Jetty

Ruim 30 jaar zat Jetty van Luijt in het onderwijs. De laatste 21 jaar in groep 3, 4 en 5 van basisschool De Hobbendonken in Boxtel. Gisteren, woensdag 12 juli nam ze afscheid van 'haar' kinderen en collega's. Het werd een vrolijk en kleurrijk afscheid, met een klein beetje melancholie.

Met een indrukwekkende erehaag van tientallen klappende en roepende leerlingen startte de school gisterochtend het afscheid van juf Jetty. Vervolgens kreeg zij, samen met echtgenoot Geert en hun kinderen en kleinkinderen, een ereplaats in de afgeladen aula. Daar presenteerden de jeugd en leerkrachten van verschillende groepen een bont programma vol vrolijke liedjes over knuffels, over blij zijn en zelfs over een poepfabriek. Een groep kleuters maakte extra indruk met het Engelstalige lied 'If you're happy and you know it'. Juf Jetty en haar familie genoten er met volle teugen van.

Thuis

,,Hier op De Hobbendonken hoor ik thuis", vertelde ze op een rustig moment. ,,Daarom voelt dit afscheid ook een beetje dubbel. Ik ben een beetje melancholisch omdat dit mijn laatste dag is. Anderzijds, ik kies er zelf heel bewust voor om vanaf nu, samen met mijn man Geert, een andere toekomst in te gaan. Samen reizen en samen opa en oma zijn van bijna zes kleinkinderen. We gaan een mooie toekomst tegemoet."