MEERDERHEID RAAD ACHTER PLAN MOVE'31

Gemeente Boxtel snakt naar verkeersbesluiten

,,Het was mij veel waard geweest om verder te zijn in het proces. Boxtel heeft er behoefte aan. Zelfs als we het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) wegstrepen, blijft de nut en noodzaak van verkeersmaatregelen overeind", gaf wethouder Herman van Wanrooij dinsdagavond toe tijdens de behandeling van het raamwerk voor MOVE'31, het plan dat moet leiden tot een actuele visie op verkeersstromen in Boxtel. Daarmee onderstreepte hij het standpunt van een meerderheid van de raadsleden dat snelheid is geboden in dit dossier.

De publieke tribune zat dinsdagavond vol tijdens de gemeenteraadsvergadering. Deels voor de behandeling van de duurzaamheidsvisie, maar zeker ook voor het project MOVE'31. Waar een deel van de fracties zich richtte op het stuk dat er lag, doken andere partijen al dieper in de materie en namen een voorschot op het maatregelenpakket dat uiteindelijk uit de eerste notitie moet voortvloeien.

Niet verrassend was dat met name de gevolgen die het PHS heeft op Boxtel werden besproken. Dat enkele partijen meer verwachtingen hadden van de eerste fase van MOVE'31, snapte Van Wanrooij wel. ,,Duidelijk is dat verkeersmaatregelen er snel moeten komen. Het hangt niet als een molensteen om mijn nek, maar het zal wél een hele klus worden." Voorstellen om onderzoek te doen naar een noordelijke ontsluitingsweg en een proefafsluiting van de dubbele overweg wees Van Wanrooij van de hand. ,,Nut en noodzaak van deze oplossingen zijn momenteel niet aangetoond." In een amendement van Combinatie95 om als gemeenteraad meer zeggenschap te krijgen over de tweede fase van MOVE'31, kon hij zich wel vinden. Dat werd, op CDA na, door alle partijen ondersteund.

Op pagina 5: 'Verkeer: inzet van raadsverkiezingen 2018'.