Liempdenaar Van Middegaal kende met coureur een lastig, maar spectaculair raceweekend in Zolder (België). (Foto: Team Kranenburg).
Liempdenaar Van Middegaal kende met coureur een lastig, maar spectaculair raceweekend in Zolder (België). (Foto: Team Kranenburg). Foto: Jermaine van Middegaal

Pech voor zijspanner Van Middegaal op circuit Zolder

Lastige races voor team Kranenburg

Liempdenaar Jermaine van Middegaal racete afgelopen weekeinde met zijn coureur Wiggert Kranenburg op het circuit van Zolder in België voor het open Nederlandse kampioenschap. Hoewel Van Middegaal en Kranenburg de competitie in mei voortvarend startten en na de eerste vier races gedeeld aan kop stonden, moeten ze nu pas op de plaats maken. Het tweetal kampte met pech tijdens de eerste race en kramp op de tweede wedstrijddag.

De temperatuur van 30 graden Celsius en de laatste wedstrijd alweer zes weken terug leken invloed te hebben op Team Kranenburg. Van Middegaal en Kranenburg begonnen stroef aan de kwalificatiewedstrijden op vrijdagmiddag en zaterdagochtend. De snelste ronde tijdens de eerste kwalificatie werd in 1.48.03 gereden. Elf teams bleken een snellere 'lap' neer te kunnen zitten. Zaterdagochtend werd er te geforceerd gereden. Team Kranenburg moest vanaf de zeventiende plek starten.

Het racekoppel herpakte zich en kwam 's middags tijdens de eerste wedstrijd prima van de startgrid. Binnen drie ronden hadden zij al vijf plaatsen gewonnen. Maar aan het einde van die derde ronde sloeg het noodlot toe: pech. De waterslang klapte van de pomp, zo bleek later. Een DNF (did not finish - red.) was het gevolg. Desondanks waren ze niet geheel ontevreden doordat de snelheid aanwezig was.

De race op zondag zou wel vijftien ronden duren; met bijna dertig graden was het zwaar. De start was slecht en Team Kranenburg ging als laatste de eerste bocht in. Direct begonnen ze aan een inhaalrace wat voor spectaculaire acties zorgde. Na elf zware ronden reed het tweetal alweer op plaats zeven. Maar net als zes weken geleden speelde bij coureur Kranenburg weer kramp op en moest hij even van het gas. Uiteindelijk kon het tweetal toch nog als tiende over de finish komen. Door een razendsnelle ronde van 1:44.15 en de prachtige inhaalacties, blikte Van Middegaal meer dan tevreden terug: ,,Maar we moeten de kuip in orde te krijgen zodat Wiggert geen kramp meer krijgt. Over drie weken gaan we naar het semi-stratencircuit van Schleiz in Oost-Duitsland en dan gaan we er weer vol tegenaan."

Geïnteresseerden die de verrichtingen van de zijspanracer willen bijhouden, kunnen kijken op www.ig-gespannrannen.de.