Afbeelding
Foto:

OUDE BOOMGAARD EN VIJVER BIJNA KLAAR

Gemeente Boxtel opent centrumpark in augustus

Het parkje voor het gemeentehuis heropent officieel op 30 augustus om 10.00 uur. De nieuwe inrichtingen van de oude boomgaard en het veld rondom de gemeentevijver worden de komende weken afgerond. Ook zal er in het midden van de gemeentevijver een nieuw kunstwerk te zien zijn.

Als de oude boomgaard wordt heropend, dan kan er over de paden gelopen worden. Bovendien zijn er ontmoetingsplekken gecreëerd. Enkele fruitbomen werden weggehaald en er is nieuw groen geplant. ,,Het wordt een heerlijk verblijfsgebied dat verfraaid wordt met een nieuw kunstwerk, dat in de gemeentevijver een plekje krijgt", beloofde wethouder Eric van den Broek in Brabants Centrum van 22 juni.

Het poortje tussen het VVV-kantoor en restaurant En Garde! voert straks rechtstreeks naar de parkeerplaatsen aan de Mgr. Bekkersstraat en het Zusterspad. Daar worden straks extra parkeerplaatsen aangelegd. Die zijn nodig om de Markt straks autoluw te houden.

De komende weken legt aannemer Jan van den Boomen uit Liempde twintig parkeervakken bij het Zusterspad aan plus een aantal aan de Mgr. Bekkersstraat. Vanwege de werkzaamheden is de ontsluiting van woongebouwen Elisabethsdael, Vinckenrode en Cronenborg tijdelijk aangepast. Verkeersdeelnemers kunnen tijdelijk gebruik maken van een deel van het Zusterspad, de Kloosterweide, het Pelgrimspad en de Koppel.

BINNENTERREIN

In de tweede helft van 2017 begint de aanleg van parkeerplaatsen op het binnenterrein van het gemeentehuis. Die zijn na oplevering bereikbaar via de doorgang tussen de raadzaal en villa Phaff aan de Dr. Van Helvoortstraat. De wethouder spreekt over 'compensatieplekken' die het wegvallen van enkele tientallen parkeerplaatsen op de Markt moeten goedmaken. Ook hier wordt een rechtstreekse toegang tot de Markt gemaakt. Dat vereist de sloop van een klein deel van de publiekshal van het gemeentehuis.

De aanpak van de Markt staat gepland voor het tweede kwartaal van 2018, meteen na afloop van carnaval. Volgens wethouder Van den Broek zijn de werkzaamheden volgend jaar vóór de zomervakantie klaar en is de Markt weer beschikbaar als de kermis in augustus begint.

Hij geeft aan dat de Markt een 'flexibel inzetbaar plein' wordt dat op vrijdag plaats biedt aan de weekmarkt maar ook als evenemententerrein gebruikt kan worden.

FOTO ONDER: De boomgaard inclusief nieuwe paden en ontmoetingsplekken wordt officieel op 30 augustus heropend. (Foto: Marc Cleutjens).