Afbeelding
Foto: sKin Architects

Groen complex

met appartementen

aan Albinonistraat

Woonstichting Sint-Joseph gaat in overleg met de gemeente Boxtel een complex met 25 appartementen bouwen aan de Albinonistraat in Boxtel. Die zijn bestemd voor eenpersoonshuishoudens. Buurtbewoners konden vorige week tijdens een inloopavond in brede school De Wilgenbroek de ontwerpen bekijken en vragen stellen.

De meeste bezoekers stonden positief tegenover het plan. ,,Anderen maken zich juist zorgen of de doelgroep wel in de buurt past. Ik denk echter dat een gemêleerde straat qua leeftijd goed is voor een wijk", aldus wethouder Peter van de Wiel. Enkele wijkbewoners gaven aan zélf een oogje te hebben op één van de appartementen. ,,Bewoners van de straat zijn zo tevreden, dat ze graag verhuizen naar het gebouw als ze straks kleiner moeten wonen", vertelt een woordvoerder van Sint-Joseph. Er waren ook kritische geluiden. Direct omwonenden vrezen inkijk. ,,Samen met de gemeente en architect proberen we dit te beperken. Bewoners vinden het vooral fijn dat er eindelijk iets gebeurt met het oude gebouw", aldus Sint-Joseph.

Het nieuwe complex verrijst waar nu het voormalige schoolgebouw van De Beemden staat. Het pand wordt voorzien van muurbekleding in de vorm van planten.

FOTO ONDER: Architectenbureau sKin Architects heeft een eerste impressie gemaakt van het appartementencomplex dat aan de Albinonistraat moet verrijzen.