Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VOEDSELTUIN BOXTEL KOMT NOG STEEDS HANDEN TEKORT

Pipowagen als nieuw door Sint-Joseph

LONNEKE HOONDERT

,,Een heerlijk begin van de werkweek", vindt Ineke van den Oetelaar. Haar collega Willem van Wanrooij noemt het zelfs als 'meditatief'. Medewerkers van woonstichting Sint-Joseph kropen vrijdag en maandag niet achter hun computer, maar zochten de buitenlucht op. Samen knapten ze de pipowagen op, die dienstdoet als schaftkeet voor Voedseltuin Boxtel op het terrein van De Kleine Aarde.

Initiatiefnemer Theodoor van Leeuwen komt handen tekort in de Voedseltuin. Hij was dan ook dolblij dat medewerkers van Sint-Joseph twee dagen meehielpen. Dat deden ze op eigen initiatief. De woonstichting zetelt met verschillende organisaties in Het Collectief, dat De Kleine Aarde wil gaan herontwikkelen. ,,We spreken Theodoor regelmatig en hij gaf aan dat hij zit te springen om vrijwilligers", vertelt Inge Huisman van Sint-Joseph. Medewerkers pakten de handschoen met plezier op. ,,We hebben iedereen de keus gegeven een dagdeel mee te werken. In de baas zijn tijd natuurlijk. Het is erg leuk om samen met collega's iets te kunnen betekenen voor het goede doel."

BETROKKEN

Jeannette Hendriks hoefde niet lang na te denken over deelname. ,,Ik vind maatschappelijke betrokkenheid heel belangrijk", zegt ze terwijl ze driftig groene verf aanbrengt op de pipowagen. ,,Door de hitte droogt de verf op waar je bijstaat. Het moet natuurlijk wel goed gebeuren", lacht ze.

Van Wanrooij bestempelt zichzelf als 'een echte kantoortijger', maar hij nam met verve de kwast ter hand. ,,Het is erg leuk om eens iets anders te doen. Als wijkconsulent heb ik regelmatig contact met huurders die ook klant zijn bij Voedselbank Boxtel. Het is leuk om te zien waar de producten vandaan komen."

Extra handen zijn nog steeds hard nodig, volgens initiatiefnemer Theodoor van Leeuwen. ,,Ik weet me geen raad. Vandaag moeten zowel de radijzen als de tuinbonen én de chinese kool en ijsbergsla geoogst worden, maar ik heb te weinig mensen om dit voor elkaar te krijgen."

Wie graag een handje wil helpen in de Voedseltuin kan contact opnemen met Theodoor van Leeuwen via e-mailadres tvleeuwen@xs4all.nl of telefoonnummer 06-53 15 53 61. (Foto: Peter de Koning).