Afbeelding
Foto: Hans Verberk

VERLIES HONKBALLERS, SOFTBALSTERS KLOPPEN CARDINALS

Ducks stevig onderuit tegen ROEF!

De honkballers van Ducks hebben zondag in sportpark Den Wielakker met tamelijk grote cijfers verloren van ROEF!. Op eigen terrein werd het 9-19 voor de gasten uit Moergestel. De softbalsters van Ducks deden het beter en wonnen op verplaatsing in Oss nipt van Cardinals: 6-5.

Na de zege tegen de Royals waren de honkballers van Ducks gebrand om ook dit duel binnen te slepen. Na drie tegentreffers kwam Ducks terug via Thor van den Dool. Hij opende het veld met een harde honkslag langs de derde honkman, waarna Max Denteneer en Rogelio Cicilia hem binnen konden slaan: 1-3. Werper Jeroen van Nes kreeg echter veel harde en felle honkslagen om zijn oren en zag de achterstand groeien. Ondanks een tweehonkslag van Remco van Nistelrooij werd hij achtergelaten met drie nullen.

Na een pitcherwissel kwam Denteneer op de heuvel om de wedstrijd te hervatten. ,,We hadden grip op hun werper, maar zij meer op die van ons", aldus coach Remco van Nistelrooij. Dankzij enkele veldfouten liep ROEF! uit naar 2-13. Maar Ducks gaf niet op en slaagde erin zes punten bij elkaar te sprokkelen zodat er nog enig perspectief was.

Aan het einde van de wedstrijd pakte ROEF! de nodige punten en werd het 8-19. In de laatste kans voor Ducks sloeg Bram van der Horst de bal over het hek, waarmee hij de eindstand op 9-19 bepaalde. Daarna viel de laatste nul en was de wedstrijd afgesloten. ,,We gaan verder met trainen, de pitchers zaten er niet lekker in en met een paar foutjes die zo hard afgestraft worden is het moeilijk om zo'n verschil nog in te halen", aldus coach Van Nistelrooij in zijn analyse. Beste slagman aan de zijde van Ducks was Kees van Dooremalen.

Ducks speelt zondag 9 juli de laatste wedstrijd voor de zomerstop. Tegenstander in Den Wielakker is MULO.

De softbalsters van Ducks speelden vorige week al de laatste wedstrijd voor de zomerstop. In Oss werd gespeeld tegen Cardinals, dat van meet af aan duidelijk de pot te willen winnen. Ducks keek dus al vlot tegen een achterstand aan en kwam in de eerste inning op een 3-0 achterstand.

In de tweede inning herstelde de ploeg uit Boxtel zich. Pitcher Evelien Gerrits stond geen honkslagen meer toe, maakte een vangbal en stuurde twee slagvrouwen met drie slag terug de dug-out in. Ook aan slag liep het nu iets beter, al bleven treffers uit. Dat gebeurde wel in de derde inning. Mede dankzij een honkslag van Laura van Zetten slaagde Ducks erin viermaal te scoren en het tij te keren: 3-4. In de vierde inning was het stuivertje wisselen en werd Cardinals beloond voor het betere spel. Via twee scores kwam de Osse formatie op 5-4.

LAATSTE KANS

In de zesde inning begon de tijd te dringen voor de Boxtelse softbalsters. Inge van Geel ging als pitcher aan de slag en kwam al snel tot drie nullen. Cardinals slaagde er niet in de thuisplaat te bereiken. Het lukte Ducks evenwel ook niet om tot scoren te komen, mede doordat Van Geel in de laatste slagbeurt geblesseerd moest afhaken.

In de zevende inning kreeg Ducks een laatste kans om de zege te pakken. Nadat Cardinals op nul was blijven steken, waren er kansen maar werden in eerste instantie twee nullen genoteerd en leek de zege buiten bereik van de Boxtelse ploeg. Tot Laura van Zetten aan slag kwam, die via vier wijd het eerste honk bereikte. Alle honken waren bezet en Cardinals had al twee nullen gemaakt.

Colette Wind kwam aan slag en aan haar de taak om een honkslag te slaan, wat nog niemand lukte op de pitcher van Cardinals. Wind stelde niet teleur en toonde andermaal aan een ijzersterke slagvrouw te zijn. Op haar prachtige honkslag konden twee punten gescoord worden en sleepte Ducks de winst binnen: 5-6.

Beste slagvrouwen bij Ducks waren Evelien Gerrits en Colette Wind.

Uitslag woensdag 5 juli

Softbal vrouwen: Ducks – Cardinals        6-5

Uitslagen zaterdag 8 juli

Honkbal pup.: PSV - Ducks        2-6

BeeBall MJ: Ducks BM1 – MULO        23-20

Honkbal jun.: Cheetahs - Ducks JH1        9-7

Softbal asp.: Ducks AS1 - Blue Lions        8-15

Honkbal asp.: PSV - Ducks AH1        12-8

Uitslagen zondag 9 juli

Honkbal sen.: Panters - Ducks H2        5-9

Honkbal sen.: Ducks H1 - ROEF!        9-19

Programma zaterdag 15 juli

Softbal U17: Ducks – Jeka        14.30/16.30

Programma zondag 16 juli

Honkbal sen.: Gryphons - Ducks H2        14.30

Honkbal sen.: Ducks H1 – MULO        15.00

FOTO BOVEN: Ducks-speler Thor van den Dool steelt het tweede honk. (Foto: Hans Verberk).


Vliegbrevet voor drie leden van MVC Boxtel

Modevliegtuigclub Boxtel hield zondag onder zonnige weersomstandigheden de jaarlijkse clubbarbecue. Verschillende leden maakten gebruik van deze mooie vliegdag. Voor drie leden stond een examen op de rol. Zij behaalden die dag hun vliegbrevet.

Het modelvliegen, met name met drones, komt tegenwoordig wel eens negatief in het nieuws. Bij modelvliegtuigclub Boxtel wordt op een verantwoorde en veilige manier met deze hobby omgegaan. Zo worden leden gestimuleerd een vliegbrevet te halen. Jeroen en Hans van Nimwegen slaagden zondag voor het helikopterbrevet, terwijl Eric van Zandvoort zijn motor a-brevet behaalde. Deze diploma's zijn een start om vaardigheden verder te ontwikkelen. Zo kan er bijvoorbeeld aan wedstrijden deelgenomen worden.

FOTO ONDER: Een van de kandidaten is geconcentreerd bezig met zijn figuren voor de helikopter, geflankeerd door een secondant en examinator. Een tweede examinator volgt zijn examen buiten beeld. (Foto: MVC Boxtel).

Afbeelding