Afbeelding
Foto:

VERKRIJGBAAR VIA STORYTEL

Chantal van Mierlo brengt spannende audioserie uit

Chantal van Mierlo, geboren en getogen in Boxtel en inmiddels woonachtig in Duitsland, bracht eerder twee thrillers uit: 'De nummers' en 'Het isolement'. Maandag is nieuw werk van de schrijfster verschenen. Geen boek, maar een spannende audioserie: 'Julia Menken'.

Van Mierlo schreef de luisterserie, die wordt voorgelezen door actrice Loes Haverkort. Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen van een uur en is exclusief verkrijgbaar bij Storytel, de streamingdienst voor luisterboeken en e-books. 'Julia Menken' is ook als e-book te lezen.

In de serie werkt gedragsdeskundige Menken als een van de weinige 'profilers' bij de Nederlandse politie. Na een traumatische ervaring drie jaar geleden, werkt ze uitsluitend aan cold cases. Maar als het verminkte lichaam van een 15-jarige jongen wordt gevonden, maakt juist deze ervaring haar de meest geschikte persoon voor de zaak. Julia wordt gedwongen de confrontatie met het verleden aan te gaan.

Storytel is een digitale abonnementsdienst voor luisterboeken en e-books. Via de app voor iOS of Android hebben mensen voor een vast bedrag toegang tot meer dan 50.000 audioboeken en e-books. Meer informatie: www.storytel.nl.

Onlangs ondertekende Van Mierlo ook een contract bij haar uitgeverij Ambo Anthos voor een derde thriller. Die verschijnt naar verwachting in 2018.


Luxe hardcover Anders-Man

Onlangs bracht de Boxtelse striptekenaar Ralph Dikmans zijn derde album uit: 'Anders-Man: Fool control' waarin bekende Boxtelaren en lokale taferelen een hoofdrol hebben. Op 2 en 3 september, tijdens het Brabants Stripspektakel in Veldhoven, komt er een luxe hardcover van het album uit.

De extra editie bestaat uit een nieuwe omslag en er zijn 21 extra's pagina's in opgenomen, waaronder achtergrondinformatie over taekwondo in Boxtel, de geschiedenis van superheld Anders-Man en de totstandkoming van het album dat Dikmans samen met Peter Busschots realiseerde. Anders-Man staat centraal. Hij denkt dat hij een fantastische superheld is, maar in werkelijkheid gaat er van alles mis als hij in de buurt is. Ook is er een speciale zeefdruk bijgevoegd en wordt het album gesigneerd door beide auteurs.

Van de hardcover zijn honderd exemplaren verkrijgbaar. ,,Het is een collector's item", licht Ralph Dikmans toe. ,,Inmiddels hebben bijna zestig mensen al een editie gereserveerd." De kosten bedragen 25 euro per album. Vooraf bestellen is mogelijk via www.ralphdesign.simpsite.nl. Dikmans verzon en tekende op jonge leeftijd al stripverhalen. De tekenblokken verdwenen vervolgens in de kast, maar sinds enkele jaren heeft de Boxtelaar het striptekenen weer opgepakt.

Afbeelding