Uitdagingen!

In Selissenwal is de afgelopen jaren een hoop veranderd. De hele wijk is op de schop genomen, er is gebroken en gebouwd. Wijkbewoners mochten van de gemeente wel meedenken en praten, maar hadden niet het idee dat er toen echt naar hen geluisterd werd. Er waren volgens bewoners veel betere plannen voor het parkeren bij de winkels, dan de parkeerplaatsen die nu midden in de Baanderherenweg gerealiseerd zijn. En ook het grasveldje tussen de Banier en de Ridder zou er anders uit gezien hebben.

Ondertussen is de gemeente veranderd in Meewerkend Boxtel. Wijkbewoners die iets willen doen of veranderen worden uitgedaagd te komen met ideeën, plannen, oplossingen en initiatieven voor hun wijk, maar ook voor hun buurt, hun straat. De gemeente heeft een wijkmakelaar aangesteld om samen met wijkbewoners initiatieven op te pakken en samen te kijken of het mogelijk is ze uit te voeren. Zo is in de wijk de Van Randerodestraat heringericht in samenspraak met bewoners, is het paadje langs de Dommel en het pad van de flats naar de Parkweg gerealiseerd, zijn er bankjes gekomen, een Mariabeeldje en speelplaatsen aangelegd en veranderd. Ook onderhouden wijkbewoners zelf een stukje groen of ruimen samen het zwerfvuil op. Allemaal gerealiseerd in samenwerking met de gemeente. Dus heeft u een idee of plan, kom er mee. Initiatieven en plannen kosten geld, maar het wijkplatform krijgt jaarlijks een budget waar bewoners kleine bedragen kunnen worden aanvragen, maar er is ook een budget voor grotere initiatieven. Maar ook als je iets wilt organiseren voor je straat, kun je bij het platform terecht. Ze hebben een partytent te leen, maar ook andere spullen.
Heb je een plan, een idee: neem contact op met het platform Selissenwal, spreek Jan Pennings aan, hij wandelt regelmatig door de wijk of mail naar: mgthijs@home.nl. Of bel naar de gemeente en vraag naar onze wijkmakelaar Werner van der Velden. Kijk op www.wijwerkenmee.nl en meld je initiatief aan.
Op dit moment is een werkgroep bezig met de uitvoering van een seniorvriendelijk kindlint en een stoepenproject. En achter de flat van Cello is men op zoek naar een idee voor hun tuin dus wie weet hebben we volgend jaar ook een generatietuin. Wie voelt zich uitgedaagd en daagt de gemeente uit?