Musa Tosun

Op zijn zeventiende kwam Musa vanuit de bergen van Turkije naar een vlak groen Nederland en werd herenigd met zijn ouders. Hij liet overige familie en vrienden achter. Hij leerde Nederlands van vriendelijke mensen die zijn taalfouten verbeterden. Hij liep in het begin wat rond in Eindhoven. Na twee maanden werkte hij bij Van de Wetering . Een jaar later trouwde hij het door zijn ouders gekozen buurmeisje. Nu heeft hij drie kinderen en zes kleinkinderen, het zevende kind is onderweg.
Bij Van de Wetering werkte Musa 38 jaar met machines, tegenwoordig werkt hij als leidinggevende. Hij is 25 jaar actief als bestuurslid EHBO, verbandmeester en acteur. Musa loopt mee bij Kijk op Selissen. De tuin is zijn hobby. Vóór bloeien rozen, achter is het een paradijsje. Bloemen, groenten, kleinkinderen; ieder hun plekje.
,,Mensen zijn mensen. Ik kijk niet naar kleur, maar naar het hart. Goede contacten en respect zijn belangrijk tegen discriminatie . We kunnen ons minder terughoudend opstellen en van elkaar leren: mensenrechten, houden aan afspraken , praktisch werken, gastvrijheid, zorgzaamheid en leren van een rijke Turkse keuken."
Musa en zijn vrouw gaan jaarlijks naar familie in Turkije . De vierde week verlangen zij naar Nederland: naar hun thuis.
Het water en lichtjes langs het pad bij de Walnoot vindt Musa het mooist aan Selissenwal.