Tabitta Boxtel verliest complete topturnselectie

PÅL JANSEN

De trainersstaf van de A-selectie van turnvereniging Tabitta vertrekt per 1 september naar 's-Hertogenbosch. Daarmee gaan ook alle turnsters die op het hoogste wedstrijdniveau (N1) uitkomen. Zij worden ondergebracht in de turnhal van club Flik Flak, waar de Koninklijke Nederlandse Gymnastiekunie een nieuw opleidingscentrum opricht. Dat laten hoofdtrainer Ingrid de Cort en bestuursleden Frank van Bommel en Daphne van Roij van de vereniging weten aan Brabants Centrum. De accommodatie in Boxtel was niet toereikend.

Hoofdtrainer De Cort gaat niet helemaal weg; zij blijft acht uur per week bij Tabitta training geven. Bovendien krijgen de beste turnsters die overblijven, wekelijks training in 's-Hertogenbosch. Daar komt een opleidingscentrum, opgericht door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU), waar straks de beste talenten uit regio Zuid-Nederland op topniveau gaan trainen. ,,Wij hebben straks nog een B-selectie die op eerste divisieniveau uitkomt en er blijven kundige trainers over", aldus bestuurslid Van Bommel.

Het vertrek van hoofdtrainer Ingrid de Cort, die voor 38 uur per week in dienst komt van de bond, en drie andere trainers van de A-selectie betekent echter dat het trainen voor het hoogste wedstrijdniveau niet meer mogelijk is bij Tabitta. Hoewel nog niet alle ouders van de topturnsters het besloten hebben, gaf het merendeel al aan mee te verhuizen om in 's-Hertogenbosch training te krijgen.

ACCOMMODATIE

Het opleidingscentrum komt in de hal van gymnastiekvereniging Flik-Flak in 's-Hertogenbosch. Deze turnvereniging beschikt over een betere accommodatie. Bovendien is er in 's-Hertogenbosch meer begeleidend personeel, zoals een medische staf en mentale coaches. De Cort: ,,Het komt er eigenlijk op neer dat wij hier geen opleidingscentrum kunnen worden omdat de accommodatie niet goed genoeg is."

Lees meer over het vertrek van de trainersstaf en Tabitta's A-selectie op pagina 41.