Een van de blikvangers van het Slow! Live Festival dat vorig jaar in de Boxtelse spoorzone werd gehouden, was de Craft Beer Wall, waar bezoekers zelf een biertje konden tappen. (Foto: Peter de Koning).
Een van de blikvangers van het Slow! Live Festival dat vorig jaar in de Boxtelse spoorzone werd gehouden, was de Craft Beer Wall, waar bezoekers zelf een biertje konden tappen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

NIEUW EVENEMENT SLOW!R SLAAT TENTEN OP AAN PEERKESBOS

Slow Live Festival bij Liempdse Barrier

Het Slow Live! Festival krijgt dit jaar op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september een vervolg in en om restaurant De Liempdse Barrier - nu bekend als BarHier - aan het Peerkesbos. Initiatiefnemer René Leenders heeft het evenement de naam Slow!R (lees: slower) gegeven. ,,Het is een festival waar alles live is. Niet alleen de muziek, ook het eten en drinken wordt voor de ogen van de bezoekers gemaakt." De toegang is gratis.

Leenders omschrijft Slow!R als 'een festival voor alle leeftijden waarbij gezelligheid, beleving, ambacht, muziek en cultuur een hoofdrol spelen'. Op het terrein komt onder meer een ambachtelijke festivalbrouwerij en de zogeheten Craft Beer Wall, die een plek krijgt in een biertuin. ,,Naast leuke bands hebben we deejays en singer-songwriters", vervolgt Leenders. ,,Er is keuze uit veertig topwijnen van een sommelier die leuke wijnwandelingen heeft samengesteld langs de verschillende pop-up restaurants en foodtrucks."

Slow Live! omvat enkele themaplekken, zoals het Food on Fire-plein waar een festivalslagerij wordt ingericht en bezoekers kunnen barbecueën en picknicken. Kinderen hebben hun Kids Square en een eigen podium.

In het Peerkesbos beschikt Leenders met zijn team ook over restaurant De Liempdse Barrier. ,,Bij minder weer verplaatsen we sommige acts naar binnen. Slow Live 2017! is dus honderd procent weerbestendig."

Meer weten? Kijk op www.slower.nl.

FOTO BOVEN: Een van de blikvangers van het Slow! Live Festival dat vorig jaar in de Boxtelse spoorzone werd gehouden, was de Craft Beer Wall, waar bezoekers zelf een biertje konden tappen. (Foto: Peter de Koning).