Afbeelding
Foto:

Extra katern: kijkje achter de voordeur

Voordeuren in een straat lijken allemaal op elkaar. Achter die deuren schuilen echter verschillende verhalen: armoede, eenzaamheid, leven met een beperking, verlies van een dierbare. Stichting Brabants Centrum verschaft vandaag met het speciale katern (pagina's 11 tot en met 22) een kijkje achter voordeuren van mensen.

'Achter de voordeur' is een samenwerking tussen stichting Brabants Centrum en Zorgzaam Boxtel, het verbond waarbij acht organisaties op het gebied van wonen, zorg en welzijn zijn aangesloten: Cello, ContourdeTwern, gemeente Boxtel, Reinier van Arkel, Vivent, woonstichting Sint-Joseph, WSD, Zorggroep Elde. Het katern bestaat uit persoonlijke verhalen van mensen uit de gemeente Boxtel in combinatie met informatieve kaders over zorg, wonen en welzijn. ,,Een perfecte opzet", aldus wethouder Eric van den Broek. ,,Ook ons beleid is gestoeld op persoonlijk contact. Pas dan weten mensen waar ze aan de bel kunnen trekken. We zoeken altijd naar het verhaal áchter een zorgvraag. Daar blijf ik op hameren."

Carin Jansen van Zorggroep Elde en intensief betrokken bij Zorgzaam Boxtel stelt dat de verhalen in de special aantonen over hoeveel veerkracht mensen beschikken. ,,Alleen of met hulp van anderen uit de directe omgeving en als het nodig is met professionele hulp, maken ze wat van hun leven."