In Wijkhuis Simeonshof zijn allerlei voorzieningen en activiteiten. Niet alleen voor bewoners, maar ook omwonenden kunnen hier gebruik van maken.
In Wijkhuis Simeonshof zijn allerlei voorzieningen en activiteiten. Niet alleen voor bewoners, maar ook omwonenden kunnen hier gebruik van maken. Foto: Zorggroep Elde

Kapper en internetcafé

De appartementen van Smalwaterhof aan de Annastraat liggen naast wijkhuis Simeonshof. De bewoners mogen gebruik maak van de vele activiteiten en activiteiten van Simeonshof. ,,Niet alleen bewoners van Simeonshof maar ook omwonenden gebruiken de voorzieningen die in de zorgboulevard bij de entree te vinden zijn", meldt Zorggroep Elde.

En dat zijn er nogal wat. Zo zijn in het gebouw een winkel, kapsalon, internetcafé, wasserette en podotherapeut/pedicure aanwezig. Ook is er een restaurant waar omwonenden terecht kunnen voor een kop koffie of een smakelijke maaltijd. Ook Harrie van Haaren maakt hier graag gebruik van: ,,Ik ga er soms eten en drink er na het kaarten graag een kop koffie. Gezellig onder de mensen, veel leuker dan alleen in mijn eigen huis."

FAVORIET

Bij Simeonshof worden volop activiteiten georganiseerd én er is een beweegtuin waar buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Naast activiteiten als kaarten, golfen en koersballen, zijn er regelmatig voorstellingen of er wordt een film gedraaid. Van Haaren: ,,Er komen wel eens koren of muzikanten. En soms is er een toneelvoorstelling. Er gaat eigenlijk geen dag voorbij zonder een leuke activiteit. Al blijft kaarten mijn favoriet..."

Voor Van Haaren is het niet nodig om zorg af te nemen, de krasse 90-jarige kan vrijwel alles nog zelf. ,,Wassen, aankleden, ik kan het allemaal nog zelf. Er komt wel iemand om schoon te maken en ik krijg maaltijden", legt hij uit.

GOEDGEVULDE SOEP

Alleen de soep wordt zelfgemaakt. ,,Niet door mij, maar door mijn dochter. Die maakt de lekkerste goedgevulde soep." Voor de boterham en koffie zorgt Van Haaren zelf. ,,Ik maak elke dag een ommetje en doe dan wat kleine boodschappen. Daarvoor kan ik ook terecht in Simeonshof, dat is wel heel gemakkelijk."

Van Haaren kan nog prima voor zichzelf zorgen en wordt daarbij ondersteund door zijn dochters. Hij vindt het echter belangrijk om zoveel mogelijk zelf te doen. ,,Daar blijf ik actief en jong bij", zegt hij lachend.

Omdat zijn echtgenote in Liduina woont, moet hij wel wennen aan de stilte om hem heen. Maar gelukkig is er in wijkhuis Simeonshof genoeg te doen. ,,Stilzitten komt bij mij niet voor. Ik heb graag allerlei bezigheden. Dat is goed voor een mens, zeker ook als je ouder wordt", aldus Van Haaren.

FOTO ONDER: In wijkhuis Simeonshof zijn allerlei voorzieningen en activiteiten. Niet alleen voor bewoners, maar ook omwonenden kunnen hier gebruik van maken.