De nichtjes Kore van der Schoot (rechts) en Maud van de Ven treden met musicalschool F-Act op in de musical  Het Geheim van de Torenkruiers. (Foto: Peter de Koning).
De nichtjes Kore van der Schoot (rechts) en Maud van de Ven treden met musicalschool F-Act op in de musical Het Geheim van de Torenkruiers. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Musicalschool F-Act klaar voor nieuwe musical

'Iedereen wil er wat moois van maken'

LINDA VAN DE WIEL

Ze zijn er klaar voor, de nichtjes Kore van der Schoot (13) en Maud van de Ven (7). De meiden treden komend weekeinde op met musicalschool F-Act waarmee zij de op waargebeurde feiten gebaseerde musical 'Het Geheim van de Torenkruiers' op de planken gaan brengen.

Kore heeft al vele producties achter haar naam staan. Voor Maud is het haar eerste optreden. En ze heeft er zin in. ,,Ik vind het een beloning dat er mensen komen kijken en het mooi vinden straks. Vooral opa en oma."

Kore zit al drieƫnhalf jaar bij F-Act en heeft al meegedaan aan veel verschillende producties. Ze vond de musical 'De terugkeer van de nanny' erg leuk. ,,Maar ook het stuk dat we nu spelen, vind ik supercool. Het is een waargebeurd verhaal en gaat over een kerktoren die verplaatst wordt", vertelt ze.

Maud vult aan: ,,Ik speel Henriƫtte, een van de kinderen uit het dorp en ik word ontvoerd." Er wordt dus een spannend verhaal gespeeld dat door F-Act zelf wordt omschreven als 'een prachtige familiemusical vol spanning, liefde en magie'.

Maud vindt het zingen erg leuk. ,,Ik ben er best goed in. Het dansen op 'Bohemian Rhapsody' vind ik weer heel moeilijk. Ik moet heel veel rondjes draaien en word daar duizelig van..."

Kore vindt sommige dansjes ook lastig te onthouden: ,,Maar dan ga ik gewoon achteraan staan. Wat ik het leukst vind, is dat iedereen er wat moois van wil maken. Iedereen doet zijn best en de voorstelling is straks echt bijzonder."

TWEE VOORSTELLINGEN

De voorstelling wordt tweemaal opgevoerd in theater De Enck aan De Loop in Oirschot, op zaterdag 8 juli is er een uitvoering om 20.00 uur en op zondag 9 juli is de matinee om 14.00 uur. Er zijn voor beide uitvoeringen nog enkele kaarten beschikbaar. Meer weten? Kijk op www.musicalfact.nl.