EERSTE EXCURSIES OP 15 EN 30 JULI

Herenboeren gaan door met wandelingen Wilhelminapark

Leden van de coöperatie Herenboeren Wilhelminapark blijven tot het einde van dit jaar elke twee weken rondwandelingen voor geïnteresseerden verzorgen over hun terrein, gelegen tussen Boxtel, Vught en Sint-Michielsgestel. De eerstvolgende excursies vinden plaats op zaterdag 15 en zondag 30 juli vanaf 13.00 uur.

Dit voorjaar besloten de Herenboeren om elke twee weken rondwandelingen te gaan houden. Zo wilden ze de vraag naar bezichtigingen van de coöperatieve boerderij enigszins stroomlijnen. Sindsdien staan er elke twee weken op zaterdag of zondag twintig tot veertig mensen te wachten aan de poort van landgoed Wilhelminapark. Hieruit blijkt volgens de Herenboeren dat er nog steeds veel animo is voor een bezoek alsmede lidmaatschap.

Sinds het voorjaar van 2016 is het aantal leden stormachtig gegroeid, van 50 toen naar bijna 140 nu. Maar de boerderij, die ongeveer vijfhonderd monden kan voeden, kan ruim tweehonderd leden/huishoudens aan. Nieuwe Herenboeren blijven dus welkom. Tijdens de wandelingen vertellen leden over het coöperatieve model van de boerderij. Verder komt de diervriendelijke manier waarop de varkens, kippen en runderen worden gehouden aan de orde en krijgen bezoekers alles te weten over de ruim vijftig soorten groenten en fruit dat de boerderij voortbrengt.

De eerstvolgende wandelingen vinden plaats op zaterdag 15 juli, zondag 30 juli, zaterdag 12 augustus, zondag 27 augustus, zaterdag 9 september en zondag 24 september. Het vertrek is steeds om 13.00 uur bij het gele hek ter hoogte van de carpoolplaats.