Afbeelding
Foto: Louis Janssen

Menswaardige ondersteuning

Cello ondersteunt mensen met een beperking om zich – in hun eigen leefomgeving – als uniek mens te ontplooien. Ruim 2.700 bevlogen medewerkers en 1.000 enthousiaste vrijwilligers begeleiden cliënten bij wonen, werken, dagbesteding, logeren en vrije tijd. Maar ook voor (ambulante) begeleiding, behandeling en advies, thuiszorg of het volgen van een cursus kun je bij Cello terecht.

Bij Cello weten wij hoe belangrijk het is om zo zelfstandig mogelijk je leven te kunnen leiden. De ondersteuning die je van de begeleiders van Cello krijgt, maakt dat mogelijk. Datgene wat je zelf kan regelen en doen, regel en doe je ook zelf.

WENSEN EN BEHOEFTEN

Cello geeft de hulp die je nodig hebt. Van te voren spreken we met je af wat dat precies inhoudt. Dat leggen we vast in 'Mijn Plan'. Daarin staan jouw persoonlijke wensen en behoeften op de eerste plaats.

Cello biedt menswaardige ondersteuning. Steun waarin mensen warmte en geborgenheid ervaren, relaties opbouwen, zich ontwikkelen en iets voor de ander kunnen betekenen.

AMBULANT

De begeleiding die mensen als Jo van den Hoogen krijgen, noemen we ambulante begeleiding. Dat betekent dat begeleiders op afgesproken momenten thuis langskomen. Zij helpen dan bij de dingen die je niet zelf kunt.

Daarnaast richten de begeleiders zich op jouw ontwikkeling. Zodat je de dingen die nu misschien nog niet lukken op een later moment wél onder de knie krijgt. Daarbij kan je denken aan zelf leren koken, wassen, je huis schoon houden of je administratie.

Bij Cello vinden we het belangrijk dat cliënten zoveel mogelijk zelf bepalen hoe hun dagelijks leven eruit ziet. Elk mens heeft recht op de regie over zijn eigen leven. Daarom versterken we de samenwerking in de driehoek, tussen jou als cliënt, je ouders/familie en ons als professional. Ons doel is dat jij een goed leven hebt, met zoveel mogelijk eigen regie en een sterk netwerk om je heen. Zodat jij je leven kan leiden zoals jij dat het liefst zou willen.

VERSCHIL MAKEN

De maatschappij, daar hoor jij bij! Cello is geen eiland. Jij bent onderdeel van onze maatschappij en we ondersteunen jou om zoveel mogelijk mee te doen in jouw buurt en wijk. Want we zijn ervan overtuigd dat iedereen op zijn of haar manier het verschil kan maken. Voor zichzelf, voor de ander en voor de maatschappij.

Kijk voor meer informatie op www.cello-zorg.nl of volg Cello op www.facebook.com/Cellozorg en twitter.com/Cellozorg.

Afbeelding