Afbeelding
Foto:

Verdriet mag er zijn

Tijdens bijeenkomsten van lotgenotengroep voor nabestaanden Klim-Op staat een klimopplant op tafel. Het plantje waaiert uit, maar blijft altijd groen. En om te klimmen heeft het soms een raamwerk nodig.

Hoe kan een mens, ondanks een verlies, weer zin geven aan het leven? De werkgroep Klim-Op bestaat momenteel uit vijf begeleidsters die verschillende cursussen hebben gevolgd om mensen hierin te kunnen begeleiden. Deelnemers krijgen handvatten om met aspecten van verlies en rouw om te gaan. Het contact met lotgenoten is hierin van essentieel belang.

Iedere nabestaande rouwt op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Rouw omvat vele emoties, zoals verdriet. Die emoties mogen er zijn. Het verlies van een dierbare laat een litteken achter. Je kunt het verzachten maar het litteken blijft bestaan. Het verdriet om het gemis doet pijn maar moet wel erkend worden. Wegstoppen lost niets op.

Welzijnsorganisatie ContourdeTwern heeft met de Heilig Hartparochie een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Beide dragen zorg voor Klim-Op. De lotgenotengroep is echter bedoeld voor iedereen, onafhankelijk van religie. Bij voldoende deelname gaat de cursus twee keer per jaar van start. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten. Vooraf vindt er een introductie plaats en na afloop een evaluatie.

Mensen kunnen voor meer informatie contact opnemen met ContourdeTwern via infoboxtel@contourdetwern.nl of (0411) 65 58 99.