Iris Kappers dingt met creatieve kapsels mee naar de Trinity Hair Care Trophy. Zondag vond een heuse fotoshoot plaats in en om lunchroom Meneer van Dommelen. (Foto: Gerard Schalkx).
Iris Kappers dingt met creatieve kapsels mee naar de Trinity Hair Care Trophy. Zondag vond een heuse fotoshoot plaats in en om lunchroom Meneer van Dommelen. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

VAN DOMMELEN EVENTJES FOTOSTUDIO

Iris Kappers aast op prestigieuze Trinity trofee

LONNEKE HOONDERT

Make-uppaletten met alle kleuren van de regenboog, studiolampen en camera's met telelenzen waar je bang van wordt. Gasten van Meneer van Dommelen keken zondag raar op van hun broodje carpaccio. De lunchroom nabij de Zwaanse Brug werd door Iris Schoenmakers van Iris Kappers en haar medewerkers omgetoverd tot een professionele fotostudio. Inclusief modefotograaf, stilist, visagist en uiteraard échte modellen...

Iris Kappers doet al drie jaar op rij mee aan de Trinity Hair Care Trophy. Het Zwitserse bedrijf schrijft elk jaar een kapperswedstrijd uit onder de kapsalons die gebruik maken van zijn producten. Met de meest creatieve kapsels proberen ongeveer tachtig salons de felbegeerde trofee te veroveren. Daarnaast wordt een professionele foto van het winnende kapsel geplaatst in een toonaangevend kappersmagazine.

CATWALKWAARDIG

Modellen Guusje Willems, Maaike Klijnsma, Anouk Driessen en Jeroen van de Ven kregen door kapsters Kim van den Bogaart, Peggy Zwinkels en Schoenmakers zelf prachtige kapsels aangemeten. Die look werd helemaal catwalkwaardig gemaakt door stiliste Nancy van de Laar en visagiste Jacqueline van den Heuvel. Fotograaf Johnny ten Have legde de verschillende looks vast in en om Meneer van Dommelen. Ook óp de Dommel, waar modellen plaatsnamen in de splinternieuwe fluisterboot. ,,De samenwerking met Meneer van Dommelen beviel zó goed, dat ik er een actie aan vast plak. Klanten krijgen dan een tweede high tea gratis", aldus Schoenmakers.

De wedstrijd kent vier categorieën; heren, dames, kleur en avantgarde. Schoenmakers: ,,Vooral die laatste categorie vind ik fantastisch. Dat zijn nét wat extremere kapsels en dus ook foto's. Zo beschilderden we schelpjes, die we in het haar hebben verwerkt. We hebben ons helemaal kunnen uitleven." Voor de styling koos de onderneemster voor het thema seizoenen. ,,Zomer, lente, herfst en winter kwamen voorbij. Bij het winterthema hebben we zelfs met nepsneeuw gestrooid."

Wie het resultaat wil zien moet echter nog éven geduld hebben. Pas wanneer de inschrijving van de wedstrijd sluit - donderdag 31 augustus - mogen de foto's getoond worden aan het grote publiek. In september wordt bekendgemaakt in welke kapperszaak de trofee zal pronken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding