Afbeelding
Foto: Hans Verberk

VERLIES VOOR BOXTELSE SOFTBALSTERS BIJ ISLANDERS

Honkballers Ducks dicht bij lijfsbehoud

De ontmoeting tussen de honkbalmannen van Ducks en Royals uit Venray beloofde een interessant duel te worden. Startend werper Kees van Aarle kreeg in de eerste inning maar liefst vier punten tegen op goed geslagen honkslagen. Ducks wist één punt terug te pakken in de gelijkmakende slagbeurt door een honkslag; na een veldfout kwam Thor van den Dool over de thuisplaat.

Van Aarle herpakte zichzelf en wist grotere schade te voorkomen in de tweede en derde inning. In die derde inning gaven de Boxtelaren gas en scoorden maar liefst vier keer op drie tweehonkslagen van Max Denteneer, Remco van Nistelrooij en Jeroen van Nes: 5-4. In de vierde inning pakte Ducks nog een punt doordat Van Nes teamgenoot Van den Dool binnen sloeg.

HONK GESTOLEN

In de vijfde inning was het Royals dat bleef aandringen. Van Aarle kreeg een homerun om de oren met twee lopers op de honken. In één klap stond Royals op voorsprong: 6-7. En dus moest Ducks weer aan de bak. Door goed slagwerk van John de Windt kon Kees van Dooremalen scoren. De Windt kwam zelf ook nog tot een punt na op listige wijze een honk te hebben gestolen.

Inmiddels was de stand 8-7 in Boxtels voordeel, maar Royals gaf niet op. In de zesde inning werd Van Aarle verjaagd na nogmaals twee punten te hebben moeten incasseren. Van Nes nam het over. De spanning was om te snijden met een stand van 8-9 op het scorebord. In de gelijkmakende slagbeurt werd Van Nistelrooij binnen geslagen door Van Dooremalen en was het weer gelijk: 9-9.

In de achtste inning brak de ploeg uit Venray los. Door liefst twee honkslagen en drie fouten kwam Royals vier maal tot scoren. Maar Ducks raakte niet ontmoedigd en bleef aandringen. Zo kwam de thuisploeg tweemaal tot scoren in de achtste inning dankzij een honkslag van Mike de Ruijter. Van Nes zette in de negende inning de slagploeg van de Venrayse opponent zonder moeite opzij. Nu was het aan de slagploeg van Ducks om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

ZENUWSLOPEND

Een zenuwslopende naslagbeurt begon en Bram van der Horst zette de toon door een harde tweehonkslag te slaan. Hij kon door naar het derde honk dankzij een fout van de pitcher van de Royals en Van den Dool sloeg hem knap binnen: 12-13. Van den Dool kwam binnen op een goed getimede honkslag door Van Nistelrooij en de stand was wonderbaarlijk genoeg weer gelijk.

Met Van Nistelrooij op de honken kwam Van Nes door een fout van de korte stop op de honken en de winst leek dichterbij dan ooit. Sherwin Theodora kreeg opzettelijk vier wijd en alle honken waren vol met één uit. Van Dooremalen kwam aan slag en hij sloeg de bal hard, maar op de grond. De bal stuiterde over de werper, de korte stop gooide met een uiterste poging naar de thuisplaat om het winnende punt uit te krijgen. Maar hij was te laat. Het resultaat: een 'walkoff win' van Ducks dat met deze zege een belangrijke stap maakte naar het gewenste lijfbehoud in de tweede klasse. Een prachtige en spannende wedstrijd met vele aspecten, met goed honkbal en sportiviteit.

Beste slagman aan de zijde van Ducks was Jeroen van Nes met 4 uit 6.

SLAGKRACHT

De softbalsters van Ducks namen het zaterdag in een uitwedstrijd op tegen Islanders in Oude Tonge. De afgelopen vier wedstrijden werden gewonnen, maar Islanders staat bekend als een hele sterke tegenstander. In de eerste inning probeerde Ducks meteen druk te zetten; alle honken liepen vol. Het lukte de Boxtelse vrouwen echter niet om tot scoren te komen. Iets dat Islanders wél lukte. De eerste slagvrouw van de thuisploeg sloeg een driehonkslag, de tweede slagvrouw kwam tot een tweehonkslag en Ducks was in last. Toch bleef de schade beperkt; Islanders scoorde slechts twee punten.

In de tweede en derde inning veranderde er niets aan de stand. In de vierde inning wel. Waar de Boxtelse formatie geen punten kon scoren, kwam Islanders driemaal over de thuisplaat. Dit was te wijten aan de slagkracht van de thuisploeg, maar ook aan wat verdedigende foutjes van de gasten uit Boxtel: 5-0.

Tijdens de vijfde inning scoorde Ducks nog steeds niet. Islanders toonde ook nu weer aan waarom het kans maakt op het kampioenschap. De tegenstanders bereikten nog twee keer de thuisplaat, waardoor de wedstrijd vroegtijdig tijdens de vijfde inning werd beëindigd. Islanders won overtuigend en terecht met 7-0 van Ducks.

Woensdag staat de laatste wedstrijd voor de zomerstop op het programma. Tegenstander is dan Cardinals uit Oss. Daarna is bekend of Ducks bij de bovenste of de onderste helft in de stand eindigt, wat bepalend is voor het programma na de zomerstop. Beste slagvrouw Ducks: Colette Wind en Elke Mutsaards.

Uitslagen zaterdag 1 juli

Honkbal jun.: Ducks JH1 – Royals        12-6

Honkbal pup.: Ducks PH1 – Gryphons        15-4

Softbal sen.: Islanders - Ducks DS1        7-0

Uitslagen zondag 2 juli

Softbal asp.: Jeka - Ducks AS1        12-11

Softbal asp.: Jeka - Ducks AS1        12-11

Honkbal sen.: Ducks H1 – Royals        14-13

Programma zaterdag 8 juli

Honkbal pup.: PSV - Ducks PH1        10.00

Honkbal jun.: Cheetahs - Ducks JH1        11.00

BeeBall Major: Ducks BM1 – MULO        11.00

Softbal asp.: Ducks AS1 - Blue Lions        11.00

Honkbal asp.: PSV - Ducks AH1        13.00

Softbal U17: Nuenen - Ducks U17        16.00

Softbal U17: Nuenen - Ducks U17        18.00

Programma zondag 9 juli

Honkbal sen: Panters – Ducks H2        10.30

Honkbal sen.: Ducks H1 - ROEF!        15.00

FOTO BOVEN: Ducks-speler Remco van Nistelrooij (rechts) steelt het tweede honk in de wedstrijd tegen Royals. (Foto: Hans Verberk).


Jeu de boules

Op de banen van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot is maandag de wekelijkse open regio mixwedstrijd gespeeld. Meer dan zestig deelnemers kwamen op de dertig buitenbanen in actie. De namen van de winnaars luiden als volgt: 1. Frans Minkels 3/23 punten; 2. Ria van Breugel 3/22; 3. Ad Voermans 3/20; 4. Jozef Penning 3/17; 5. Gerhard van Esch 3/1; 6. Jos van Grinsven 3/12; 7. Michel Luijten 3/11. Jeu-de-boulesliefhebbers zijn elke maandag vanaf 13.00 uur welkom bij De Walnoot aan de Selissenwal 25 in Boxtel. Meer weten? Kijk op www.jbvdewalnoot.nl.