ZOMEREXCURSIES IN JULI EN AUGUSTUS

VVV-wandeling langs oude Binnendommeltjes

VVV Boxtel houdt komende week twee cultuurhistorische avondwandelingen in hartje Boxtel. Woensdag 12 juli staat een tocht langs de vroegere Binnendommeltjes op het programma, donderdag 13 juli wandelt de gids langs plekken waar vroeger molens stonden en zorgden voor industriƫle bedrijvigheid.

Binnendommeltjes hebben negen eeuwen lang door Boxtel gestroomd. Eerst alleen rond de zogeheten motteburcht die gestaan zou hebben op de heuvel waar nu de Sint-Petrusbasiliek staat. Twee eeuwen later is ook de nieuwe kern van Boxtel met water omsloten, dit met de aanzet van een eerste stadsstructuur. Het is volgens de VVV interessant om tijdens de excursie te zien hoe de heren van Boxtel hun waterhuishouding destijds regelden. De Dommel werd daarbij optimaal ingezet.

Tijdens de Molenroute maken wandelaars kennis met de vroegere economische bedrijvigheid die zich rond de Dommel afspeelde. Met deze rivier stond Boxtel al heel vroeg in verbinding met belangrijke steden. De VVV-gids laat onderweg tal van sporen zien en toont plekken waar molens stonden.

PROGRAMMA

De VVV houdt in de zomermaanden juli en augustus wekelijks cultuurhistorische avondwandelingen. Het programma ziet er als volgt uit.

Sint-Petrusbasiliek: woensdag 19 juli en woensdag 16 augustus.

Architectuur rond 1900: donderdag 3 augustus en woensdag 30 augustus.

Kasteel Stapelen: woensdag 12 juli, donderdag 27 juli, donderdag 10 augustus.

Molenroute: donderdag 13 juli en woensdag 26 juli.

Binnendommeltjestocht: donderdag 20 juli en donderdag 31 augustus.

Kloosterroute: woensdag 2 augustus en donderdag 17 augustus.

Breukelentocht: woensdag 9 augustus en donderdag 24 augustus.

AANMELDEN

De Breukelentocht start om 19.00 uur bij de voormalige Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat. Al de overige routes starten om 19.00 uur vanaf de binnenplaats van de VVV aan Markt 36 te Boxtel. Deelnemers kunnen zich vooraf aanmelden via telefoonnummer (0411) 68 54 43 of 06-22 56 20 01 of e-mail: info@vvvboxtel.nl.


Boxtel's Harmonie huldigt robijnen drietal met concert

Drie muzikanten die inmiddels al veertig jaar meespelen, staan zondag 9 juli centraal tijdens een huldigingsconcert van Boxtel's Harmonie. Met dat optreden in Muziekhuis Boxtel, dat om 14.00 uur begint en gratis toegankelijk is, sluit de muziekvereniging het seizoen af.

Naast het harmonieorkest vertolken ook het slagwerkensemble en opleidingsorkest enkele composities. Tussen de werken door belicht harmonievoorzitter Paul van Alphen de verdiensten die Stephan van Eijndhoven (hoorn), Arjen van der Steen (slagwerk) en Jos van der Velden (bas) hebben voor hun club.

Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche is zondag vanaf 13.30 uur geopend. Na afloop van het huldigingsconcert is er gelegenheid de drie jubilarissen te feliciteren. De vakantie wordt vervolgens ingeluid met een gezinsbarbecue voor leden.