KBO Centrum

op excursie naar

'eiland' Urk

De wijk Centrum van de KBO Boxtel houdt donderdag 13 juli een reis naar Urk, het voormalige visserseiland dat thans in de Noordoostpolder gelegen is. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Urk is echt een rots in de branding. Vele eeuwen hielden de bewoners het vol op hun kleilemen 'bult' te midden van een woeste Zuiderzee. Ook na de inpoldering wisten ze hun eigen cultuur uitstekend te bewaren. Urk blijft wat het is: een pittoresk dorp met een unieke cultuur waar de inwoners trots op zijn.

Vanaf de opstapplaats rijdt de bus rechtstreeks naar Urk waar twee kopjes koffie of thee met gebak genuttigd kunnen worden. Daarna worden de deelnemers gesplitst in een actieve en een minder actieve groep. De minder actieve KBO'ers maken een rondrit door het het nieuwe gedeelte van Urk, de actievelingen gaan met een gids in Urker klederdracht wandelen langs bezienswaardigheden van het vroegere Zuiderzee-eiland.

Nadien komen de groepen weer samen en volgt een lunch. Daarna is er een boottocht over het IJsselmeer. De dag wordt afgesloten met een diner. Daarbij is het eerste drankje voor rekening van de KBO omdat de afdeling Boxtel 65 jaar bestaat.

De bus naar Urk vertrekt op 13 juli om 07.45 uur. Deelname kost 70 euro, Meer informatie en aanmelding bij Ans Kuilman, telefoon (0411) 67 56 17.

Boxtel

Open imkerijdag

Kinderboerderij Boxtel neemt deel aan de landelijke open imkerijdagen op zondag 9 juli van 14.00 tot 16.00 uur. Bij de boerderij aan het Apollopad staat al jaren een bijenhal met zeven volken. De gewonnen honing wordt verkocht in het winkeltje. De imker laat het publiek kennismaken met het houden van bijen en geeft voorlichting over het belang van de bij voor de natuur. Kinderen worden nadrukkelijk uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de bijen, te proeven van de honing en hapjes en te knutselen.