Afbeelding
Foto: Zorggroep Elde

Wijkverpleegkundige adviseert verzekeraar

De thuiszorg van Zorggroep Elde biedt hulp aan cliënten die aangewezen zijn op hulp van anderen. Verpleegkundige Lieke van der Velden legt uit hoe die hulp wordt bepaald.

Huishoudelijke zorg is zeer breed; van wondzorg tot het aankleden of wassen. Ton van Vugt, over wie elders op deze pagina meer te lezen is, moet bijvoorbeeld iedere dag zijn hoofdhuid laten insmeren omdat zijn armen daarvoor niet ver genoeg reiken. Dit soort zaken worden opgenomen in een behandelplan.

De zorgverzekeraar bepaalt hoeveel zorg iemand vergoed krijgt. De wijkverpleegkundige geeft echter aan welke zorg iemand nodig heeft en stelt het behandelplan samen. De verzekeraar vertrouwt op zijn of haar expertise. ,,Ik heb eigenlijk nog nooit meegemaakt dat een zorgverzekeraar tegen het advies van de wijkverpleegkundige ingaat", vertelt wijkverpleegkundige Lieke van der Velden.

,,Het uitgangspunt is dat iemand zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen, mits het natuurlijk veilig is. Met onze ondersteuning, die van de mantelzorg en alle hulpmiddelen die nodig zijn."

CONTACT ZORGGROEP ELDE

Zorggroep Elde is gevestigd aan het Liduinahof 35 in Boxtel. Voor zorggerelateerde vragen kunnen mensen contact opnemen met de cliëntenservice via telefoonnummer 0411 - 63 41 71 of via e-mailadres clientenservice@zge.nl