Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ONDERNEMERS OP DE BRES VOOR BEWA GHANA EN PINK RIBBON

Zomerse markt én geslaagde feestavond

         LINDA VAN DE WIEL                 LONNEKE HOONDERT

Al van een afstand was te zien én te horen dat er vrijdagmiddag 'iets' te doen was bij Daniel's Gym aan de Boxtelse Markt. Buiten klonken de muzikale klanken van zangeres Karin Tooren, onder begeleiding van toetsenist Dave Hanhart. Binnen werden bezoekers verwelkomd met een zomers drankje en was er een uitgebreid aanbod aan feel good-activiteiten als nagels lakken, stijladvies en massages. En dit alles voor twee goede doelen: stichting Bewa Ghana én Pink Ribbon. Het thema van de middag liet zich dan ook raden: 'Feel good, do good'.

Lola Nouwens is voorzitter van stichting Bewa Ghana en kreeg onlangs de diagnose borstkanker. Toen zij bij Iris Schoenmakers van Iris Kappers aanklopte voor een haarwerk, raakten de vrouwen in gesprek en besloot Iris iets te willen doen voor de stichting waarmee Lola kinderen in Ghana helpt én voor borstkankerfonds Pink Ribbon. Al snel vond zij Linda Hoenselaars van Daniel's Gym en Natasja Willems van Natasja Fashion bereid zich mee in te zetten voor de goede doelen.

GOEDE DOELEN

En zo ontstond er een drieluik met de klinkende naam Summer Experience. Een maand lang sporten in combinatie met voedingsadvies, aansluitend de Summer Experience Feel Good Fair én een feestavond in partycentrum De Adelaar. Het laatste deel van de Experience lokte liefst tweehonderd feestgangers en kende optredens van Henk Dissel, De Dorini's en deejay Frank.

Iris lichtte toe: ,,Er is veel mogelijk in Boxtel en het is hartverwarmend hoeveel mensen er belangeloos deelnemen aan het evenement. Het geeft een goed gevoel iets voor een ander te doen." Linda was het hiermee eens: ,,Ik ben blij dat we dit evenement op hebben kunnen zetten. Ik vind het een geslaagde eerste editie."

De zomerse markt in Daniel's Gym bood de vele bezoekers een keur aan stands en activiteiten. Linda, Iris en Natasja kregen daarbij versterking van liefst 25 ondernemers die tijdens de fair producten en diensten aanboden die pasten bij de thema's gezondheid, schoonheid en lifestyle. Zo kon het publiek plaatsnemen in een stoel om de wenkbrauwen te laten epileren en nagels te laten lakken. Elmira van den Biggelaar van De Stijlstylist bood mensen stijl- en kleuradvies en bij ondernemer Carola Timmermans konden mensen terecht voor een ontspannende massage.

SPEELTUIN

Deze week werd bekend dat de Summer Experience uiteindelijk 1.000 euro op heeft gebracht voor Bewa Ghana en 500 euro voor Pink Ribbon.

Lola weet al waar het geld naartoe gaat. Op het terrein van Mother Cares in Ghana, waarmee Bewa Ghana samenwerkt, is al een volleybal- en voetbalveld. Wat nog ontbrak was een robuuste speeltuin voor de jongste kinderen van het weeshuis. ,,Mother Cares vindt voeding en beweging belangrijk, want het voornaamste is dat de kinderen gezond zijn. Pasgeleden hebben we nog een aantal keukenmolens gekocht waarmee bijvoorbeeld maïs kan worden gemalen. Daarom willen we het geld graag besteden aan een nieuwe speeltuin met vijf grote toestellen van stevig materiaal. De oude stamt uit 2007 en heeft de heftige regenseizoenen niet doorstaan." Die nieuwe speeltuin kost 750 euro en dát betekent dat er nog geld overblijft. ,,Dat is bestemd voor het nieuwe toiletgebouw. Daarin komt een wc voor meisjes mét wastafel waar ook vrouwelijke hygiëneproducten beschikbaar zijn."

Lola kijkt - net als de rest van de organisatie - terug op drie zeer geslaagde activiteiten. ,,Er wordt al gesproken over een tweede editie. Dat zou echt te gek zijn. Het betekent in ieder geval dat de eerste editie zeer geslaagd is."

FOTO BOVEN: De opbrengst van de Feel Good Fair komt ten goede aan Bewa Ghana en Pink Ribbon.

De Summer Experience werd afgesloten met een feest in partycentrum De Adelaar. (Foto's: Peter de Koning).
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding