Het winnende team van de Durpskwis Liemt ontving vrijdag uit handen van de quizorganisatie de eerste wisselbeker. Die blijft tot vrijdag 3 november in handen van de leerkrachten van De Oversteek. (Foto: Gerard Schalkx).
Het winnende team van de Durpskwis Liemt ontving vrijdag uit handen van de quizorganisatie de eerste wisselbeker. Die blijft tot vrijdag 3 november in handen van de leerkrachten van De Oversteek. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

INSCHRIJVEN VOOR LUSTRUMEDITIE IN LIEMPDE OP 1 SEPTEMBER

Wisseltrofee Durpskwis voor Oversteek

MARC CLEUTJENS

Het is alweer even geleden, maar sinds vrijdag beschikt het team van basisschool De Oversteek over de enige echte wisselbeker van de Durpskwis Liemt. Het team werd na schooltijd met de trofee verrast door Rob van Abeelen, Janne van Bergen, Judith Kastelijn en Noortje van den Langenberg, vier van de negen quizmakers.

Het bijna twintig quizzers tellende team won in november vorig jaar de vierde editie van de Durpskwis Liemt. ,,Opvallend omdat er maar een handjevol Liempdenaren in zat en ze toch de meeste punten haalden", aldus Van Bergen. De Oversteek-leerkrachten kregen onder meer steun van Henk Quinten en Maria Smulders, twee rasechte Liempdenaren wier kennis over het dorp welhaast onuitputtelijk bleek. ,,We zijn trots dat we deze trofee nog een paar maanden in ons midden mogen hebben", glunderde teamcaptain Annemiek de Vries, leerkracht van groep 5.

Vanwege het succes van de Durpskwis Liemt - vorig jaar deden veertig teams mee - is besloten een wisselbeker aan te schaffen. Die werd uitgereikt aan het team van De Oversteek, dat hem mag houden tot vrijdag 3 november, de dag waarop de lustrumeditie van stapel loopt. De quiz werd eerder gewonnen door Van alle markten thuis (2013), Team Van de Laar (2014) en De Kroontjes (2015).

De inschrijving voor de vijfde Durpskwis Liemt start op 1 september om middernacht. ,,De ervaring leert dat we om vijf over twaalf al meer dan tien teams binnen hebben", weet Van Bergen. Vanwege de grote belangstelling voor de quiz, die voortkomt uit buurtvereniging Klein Hoekje/Nieuwe Wijk, is besloten om in 2017 maximaal 45 teams toe te laten. De quiz duurt op 3 november van 19.00 tot 23.00 uur, de uitslag wordt die avond omstreeks 00.30 uur bekendgemaakt. Deelname kost 20 euro per team. Inschrijven kan via e-mail: durpskwisliemt@gmail.com. Alle informatie en het reglement staan op de Facebookpagina van het evenement.