HELIKOPTERVLUCHTEN BIJ 'OUDE KETTING'

Klanten supermarkt PLUS gaan vliegen boven Boxtel

MARC CLEUTJENS

Het parkeerterrein van eetcafé De Oude Ketting aan de Bosscheweg in Boxtel is zaterdag 8 juli het decor van een groot aantal korte helikoptervluchten. Op initiatief van supermarkt Plus Van der Horst aan de Van Beekstraat maken niet minder dan 230 klanten een korte vlucht boven hun eigen woonplaats.

Enkele weken geleden lanceerde ondernemer Ronald van der Horst van de gelijknamige PLUS-vestiging in de wijk Selissenwal een opvallende spaaractie voor klanten. Die konden tijdens het boodschappen doen zegeltjes sparen. Na bijbetaling kon een vlucht in een helikopter worden geboekt, die zes minuten duurt.

Opstijgen en landen gebeurt op initiatief van Van der Horst in de wijk. Hij werkt daarvoor samen met de uitbaters William en Riekske van Dinther van eetcafé De Oude Ketting. Daar is voldoende ruimte om bezoekers te ontvangen en de tijdelijke helikopterbasis in te richten. Onlangs werd op dit terrein de Beach Break gehouden, een groots opgezet beachvolleybaltoernooi.

VERTREKTIJD

Van der Horst is tevreden over het verloop van de spaaractie. ,,Klanten hebben op grote schaal meegedaan en uiteindelijk kunnen we zaterdag 230 mensen een stoel aanbieden. Per vlucht is er naast de piloot plaats voor vier klanten, die in overleg met de vliegenier kunnen aangeven dat ze over hun eigen huis willen vliegen." Volgens de supermarktondernemer zijn alle vergunningen voor het evenement inmiddels afgegeven. ,,Iedereen heeft een ticket waar de vertrektijd op staat. Om de eventuele wachttijd te doden, wordt op het terrein van De Oude Ketting een springkussen voor kinderen neergezet."

Van der Horst vertelt dat de eerste helikoptervlucht staat gepland om 10.00 uur. Omdat de organisatie gebruik maakt van één toestel, betekent dit dat tot ongeveer 17.00 uur vrijwel continu helikoptervluchten zullen plaatsvinden. Die vluchten zijn door de luchtvaartautoriteiten akkoord bevonden; de actie van PLUS Van der Horst levert geen hinder op voor het andere luchtverkeer. De helikopter vliegt beduidend lager dan bijvoorbeeld toestellen die op weg zijn naar Eindhoven Airport.

Het is niet meer mogelijk om kaarten te reserveren. Alle zitplaatsen in de helikopter zijn bezet.


Oxalis Boxtel
zet zich in voor
stichting Taxus

Het jonge snoeisel van de Taxusplant bevat DAB III, die als basisgrondstof dient voor verschillende chemotherapieën. Stichting Taxus voor Hoop probeert voldoende snoeisel in te zamelen en de Boxtelse firma Oxalis helpt dit doel te verwezenlijken.

Het bedrijf aan de Mijlstraat, dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, aanleggen, bestraten, onderhouden en renoveren van tuinen, zamelt de jonge takjes van de taxusplant in en doneert deze aan Taxus voor Hoop. Mensen kunnen tot eind augustus hun taxus laten snoeien door Oxalis. Daarnaast is het mogelijk om 24 uur per dag taxussnoeisel bij de firma in de daarvoor bestemde bakken in te leveren. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Oxalis, e-mail: info@oxalis.nl.