Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Uitdagingen...

Algemeen maatschappelijk werk is een van de specialismen van welzijnsorganisatie ContourdeTwern in Boxtel. Voor de ondersteuning bij lastige momenten, zoals relatieproblemen, opvoeding, echtscheiding of het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis, kan een beroep gedaan worden op het algemeen maatschappelijk werk.

Die dienst is er voor alle Boxtelaren. ,,Wij ondersteunen mensen bij problemen en uitdagingen in het dagelijks leven", vertelt maatschappelijk werker Mireille Suijkerbuijck. ,,Iedereen is uniek, iedere hulpvraag ook. We streven dan ook naar hulp- en dienstverlening op maat. Samen met de cliënt en diens sociale netwerk proberen we tot een oplossing te komen. Wij gaan hierbij uit van de eigen kracht en mogelijkheden. Indien nodig werken we samen met andere organisaties en vrijwilligers."

INLOOPSPREEKUREN
Het algemeen maatschappelijk werk adviseert en begeleidt bij uiteenlopende problemen, zoals relaties, opvoeding, echt- en vechtscheidingen, huiselijk geweld, rouw en verlies, verwerking van ingrijpende gebeurtenissen, gezondheid, gezinsvragen, werk en financiën. Desgewenst wordt bemiddeld tussen de cliënt en instellingen en worden belangen behartigd bij andere organisaties.

Zowel thuis als op een van de locaties van ContourdeTwern kan men gebruik maken van de diensten van het algemeen maatschappelijk werk. In Boxtel wordt elke maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 tot 11.00 uur een inloopspreekuur gehouden in gezondheidscentrum De Vier Kwartieren aan de Meierijstraat. Elke donderdagavond wordt eveneens een inloopspreekuur gehouden in Sint-Ursula. Men kan er zonder afspraak terecht tussen 17.00 en 19.00 uur.

Naast begeleiding en advies biedt het team van maatschappelijk werkers ondersteuning en een luisterend oor. Samen met de cliënt worden problemen verhelderd en wordt men gestimuleerd om mee te doen in de samenleving. Het gebruik maken van diensten van algemeen maatschappelijk werk is gratis. Alles wat met de maatschappelijk werker wordt besproken, is vertrouwelijk.

MEER WETEN?
Meer weten over algemeen maatschappelijk werk van ContourdeTwern? Bel naar telefoonnummer (0411) 65 58 99 of mail naar mwboxtel@contourdetwern.nl. Op de website www.contourdetwern.nl/boxtel vindt men eveneens meer informatie.

OP DE FOTO: De maatschappelijk werkers van ContourdeTwern. Boven v.l.n.r. Marjolein van Rijt, Jacqueline van den Dobbelsteen, Marco van Gulik, Kristel van der Velden, Mireille Suijkerbuijk. Op de voorgrond Nel Meijs, Lisette Kats en Lisanne van Mook. (Foto: Peter de Koning).