Gouden feest

bar Becoloth

in volle gang

Bar Becoloth viert deze week het gouden bestaansjubileum. In een van de oudste cafés van Boxtel, gehuisvest aan de Rozemarijnstraat, is dinsdagavond een bont feestprogramma van start gegaan waaraan tal van clubs, verenigingen en vriendengroepen die in Becoloth thuis zijn, meedoen.

Dinsdag was de aftrap met een feestavond voor de leden van volleybalteams en de kookclub. Gisteravond ontving de familie Voets de wijn- en bierclubs. Vandaag, donderdag 29 juni, wordt de officiële verjaardag van Becoloth gevierd en verwelkomen de uitbaters zaalvoetbalteams, dartteams en de visclub.

Nadat vrijdagmiddag 30 juni biljartclubs, de rikclub en veel docenten worden begroet, is het 's avonds tijd voor een feestavond voor twintigers en dertigers.

Zaterdag 1 juli staat helemaal in het teken van het gouden jubileum. Vanaf 14.00 uur zijn genodigden welkom, waaronder leden van carnavalsclub De Sjowadiewaddies, De Kittels en bekenden die betrokken waren bij het vroegere tappersbal. Om klokslag 15.00 uur is de officiële opening van de festiviteiten en staan achtereenvolgens (oud-)medewerkers uit de tijdvakken 1967-1987, 1987-1997, 1997-2007 en 2007-2017 achter de bar. Met muziek uit vijftig jaar popgeschiedenis worden de festiviteiten afgesloten. Extraatjes worden verzorgd door Mark Schilder van Het IJscafé, die Liefmans-bierijs presenteert, en Chef Lekkere Trek, die barbecuehapjes aanbiedt.

Zondag 2 juli is de afsluiting met cocktails, bier en burgers en een ontmoeting met een groot aantal sportteams dat doorgaans op zondag in Becoloth verpoost.

Boxtel

Opbrengst collecte

De opbrengst van de collecte van de Maag Lever Darm Stichting in de gemeente Boxtel heeft 1.130,87 euro opgebracht. Contactpersoon Gerda van Esch dankt alle collectanten.