Bereikbaar…

Deze week kreeg ik de vraag waarom SPIN juist nu bezwaar maakt tegen de plannen van de gemeente rondom de bereikbaarheid van het bedrijventerrein. Deze mensen heb ik stuk voor stuk kunnen overtuigen van de zienswijze van SPIN.
SPIN kan niet akkoord gaan met de oplossing die er nu ligt. De Verbindingsweg Ladonk Kapelweg (VLK) die als doel heeft Kalksheuvel te ontlasten, is voor ons een prima oplossing. Evenals het verbreden van de Keulsebaan. Sterker nog, dit had al veel eerder moeten gebeuren. Dagelijks sluiten mensen in de file aan.

Het opheffen van de dubbele spoorwegovergang is voor SPIN ook geen probleem, maar wel pas nádat de juiste maatregelen zijn gerealiseerd die ervoor zorgen dat Ladonk-Vorst goed bereikbaar wordt. En niet alleen de aanleg van de VLK, zonder dat de verbreding van de Keulsebaan is uitgevoerd. Dit zou niet alleen voor Kalksheuvel en Lennisheuvel een ramp zijn. Ik woon en werk in Boxtel en met het leven hier is niets mis. Ik wil graag dat dit zo blijft. Ook voor de mensen rondom de Baroniestraat.

Ons advies: Leg een autotunnel aan in plaats van een fietstunnel en maak er later alsnog – als alles goed geregeld is – een fietstunnel van. Uiteindelijk is dit het beste voor Boxtel. Vind ik. Net als dat ook ik het jammer vind als er nu niks zou gebeuren…

HENK WAGENAARS
Voorzitter Spin