Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Magic FX bouwt eigen Ziggo Dome in Boxtel

Bram Veroude, directeur van Magic FX, timmert flink aan de weg. En aan een nieuwe bedrijfshal, die momenteel gezet wordt aan de huidige hal die er pas vijf jaar staat. ,,Er komt onder meer een eigen Ziggo Dome, die we 'Magic Dome' noemen en waarin we onze klanten willen laten zien wat we in huis hebben."

De grond waarop het nieuwe pand momenteel gebouwd wordt, heeft Veroude drie jaar geleden al gekocht. ,,Ik dacht: nu is dit stuk grond te koop en moet ik toeslaan. Toen werkten we met maar negen man werkten en was de bedrijfshal op dat moment groot genoeg."

Inmiddels heeft Veroude een team van 38 werknemers en is de huidige bouw wel te klein geworden. ,,En we zijn nog op zoek naar nieuwe mensen om ons team te versterken, dus we blijven groeien."

De bestaande bedrijfshal is 1.500 vierkante meter groot. De nieuwe hal heeft dezelfde grootte.

BLAUWE M&M'S

Dat het team bijna uit het gebouw groeit, wordt duidelijk wanneer Veroude uitlegt dat de werknemers in drie ploegen pauzeren omdat ze anders niet in de kantine passen. ,,In de nieuwe hal komt een grote kantine zodat iedereen tegelijkertijd kan lunchen".

Naast het eten van boterhammen, kunnen de medewerkers en ook de klanten straks hun ogen uitkijken. De Boxtelse ondernemer heeft namelijk grootse plannen met zijn bedrijfshal. En dus ook met de kantine: ,,Die wordt ingericht als festivalterrein. Er komt gras op de grond en de deur van het toilet wordt die van een 'dixi', ofwel een mobiel toilet. Één van de ruimtes wordt ingericht als Olympisch Stadion, met gekleurde ringen op het plafond. Bovendien worden twee kantoren worden ingericht als de kleedkamers van Adele en Hardwell. Hoe ik weet hoe deze ingericht zijn? Ik heb op internet gezocht naar hun wishlists."

Inside joke: er staan altijd blauwe M&M's in deze ruimtes. ,,Want als je die kunt regelen, kun je alles voor elkaar krijgen", grapt Veroude.

BLOW YOUR MIND

Creatieve ideeën heeft de Boxtelaar genoeg. ,,In onze eigen 'Magic Dome' – waar een mooi feestje voor zo'n 300 man gebouwd kan worden - wordt de sfeer van de 'Ziggo Dome' nagebootst. Er komen een lange bar en een groot podium. Aan het plafond komen lampen en een aantal special effects te hangen. ,,In plaats van zelf de hele wereld over te vliegen, nodigen we klanten uit bij het bedrijf. Buiten hoor je muziek en al onze ruimtes zijn volgens verschillende thema's ingericht. In de Magic Dome laten we zien welke producten we leveren en kan de klant ook echt beleven hoe deze overkomen op bijvoorbeeld een festival", licht Veroude toe. ,,Ook wil ik een jaarlijks netwerk event opzetten zodat onze klanten ook elkaar ontmoeten. Onze nieuwe slogan 'Blow Your Mind' past hier dan ook perfect bij. Wij willen aan de klant laten zien wie we zijn en wat we kunnen. En de beleving van onze producten overbrengen."
De slogan geldt ook andersom. Veroude neemt mensen aan bij wie hij een goed gevoel heeft. ,,Daarna kijk ik of ze inhoudelijk voldoen en laat ik ze een soort assessment doen. Als je mij wegblaast, neem ik je aan. Je moet onderscheidend zijn."

KUNSTJE FLIKKEN

Veroude investeert in zijn klanten en werknemers. Op zijn eigen 'Magic FX Academy' traint hij eigen personeel en klanten in bijvoorbeeld hoe ze om moeten gaan met de producten. ,,Omdat de medewerkers werken voor Magic FX wil ik dat zij begrijpen hoe iets werkt. Ook leg ik klanten graag uit hoe met mijn producten om te gaan."
Veroude neemt momenteel stappen om de markt in Azië te veroveren en onderzoekt de mogelijkheden in Amerika. ,,In Dubai heb ik een franchiseonderneming en ik wil deze ondernemingen wereldwijd gaan opzetten. Europa wil ik wél zelf blijven bedienen."
En naast de vele grote stappen die hij neemt, heeft Veroude ook nog een persoonlijke droom: ,,Ik zou hetzelfde kunstje nog wel eens willen flikken. Een eigen merk opbouwen en dat groot maken. Met een compleet ander product. Dat lijkt me vet."

Afbeelding