Afbeelding
Foto: Hans Verberk

GESLAAGDE ACHTSTE EDITIE MET MUZIEK EN VOLLEYBAL OP NIEUWE LOCATIE IN BOXTEL

Stiekem al vooruitkijken naar volgende Beach Break

LINDA VAN DE WIEL

Al op enkele honderden meters afstand waren vette beats te horen. Het was duidelijk: de achtste editie van Dijkhuizen Beach Break en MSB Beachvolleybal Toernooi was geslaagd. Met 75 ingeschreven teams is het een niet meer weg te denken én groots opgezet evenement waarmee Boxtel zich duidelijk op de kaart zet. Kartrekker Jip van Krieken kijkt dan ook terug op een geslaagd evenement zonder incidenten dat dit jaar voor het eerst plaatsvond op het parkeerterrein van eetcafé De Oude Ketting aan de Bosscheweg.

Dit jaar werd ook de vrijdagavond betrokken bij het feest- en volleybalweekend en was er naast het voor iedereen toegankelijke gedeelte een besloten en drukbezochte netwerkborrel van ondernemersvereniging SPIN. ,,Het lukte ons voor deze avond optredens te regelen van de bands 'Liptease' en 'Royal Beat', twee toppers", vertelde een zwaar vermoeide, maar wél blije Van Krieken op maandagochtend.

,,Hoewel het op vrijdagavond redelijk druk was, hadden er wat mij betreft meer mensen mogen afkomen op het mooie muzikale programma." Hier ligt volgens de ondernemende Van Krieken – die benadrukte dat hij het evenement samen met William en Riekske van Dinther, Niels van Helvoort en Piet van de Nostrum organiseerde - dan ook een aandachtspunt. ,,Volgend jaar gaan we de vrijdagavond méér promoten."

Op zaterdag en zondag werd er natuurlijk gevolleybald. Met blote voeten in het ietwat natte zand, werd er gesport en vooral veel gelachen. Met klinkende teamnamen als 'VV Ellende', 'Zandmaatjes' en 'Zever Huukske' was het helder dat het tijdens het driedaagse evenement vooral ging om de gezelligheid en niet om de winst. De mannen van '1 Shade Darker' en hun vrienden van 'ODC Yes' waren het hierover met elkaar eens: ,,Wij komen voor het bier, niet voor de winst."

De dames van 'Gemaktutmee' dachten daar duidelijk anders over. Deelneemster Fenna Philips lichtte toe: ,,Wij zijn fanatiek en gaan altijd voor de winst. Vorig jaar hebben we een lunchbon gewonnen, dus we hebben potentie. Als we straks klaar zijn, gaan we snel naar huis om te douchen en komen we terug om te feesten. Maar eerst gaan we nog wat potjes volleyballen." Onder genot van een biertje, dat wel…

PLANNEN

Op zaterdagavond was het met 1.500 feestende mensen, gave special effects van Magic FX én artiesten als La Fuente en Billy the Kit volle bak. ,,En we zitten nog niet aan het plafond", aldus Van Krieken. ,,De velden kunnen nog iets verder naar links aangelegd worden waardoor het festivalterrein nog groter wordt. Ik hoop ook mensen van buiten Boxtel te trekken om in onze gemeente een feestje te komen bouwen."

En ook andere ideeën zijn er nog genoeg. ,,Graag zouden we op donderdagavond al beginnen met bijvoorbeeld een promowedstrijd van het Olympisch team. Op zondag zouden we graag nog een paar uurtjes muziek willen draaien zodat het toernooi niet zo abrupt afgelopen is." Plannen voor de komende editie gaan binnenkort al gesmeed worden. Maar eerst gaat Van Krieken even bijslapen…

Uitslagen Beach Break

Winnaar dames: De Undutchables

Winnaar gemengd: Set um up

Winnaar heren: Venray's most wanted

Winnaar pro's: De boel de boel

Monsterscore: Hart van Boxtel

FOTO LINKSBOVEN: Twee dagen lang gingen tachtig volleybalteams op het terrein van café De Oude Ketting de sportieve strijd met elkaar aan. (Foto: Hans Verberk).

FOTO RECHTSBOVEN: Voor het eerst in acht jaar werd ook de vrijdagavond bij het evenement getrokken. Liptease, bekend van Holland's Got Talent, zorgde die avond voor een swingende show. (Foto: Hans van Doorn).

FOTO KLEIN: Het volleybalveld werd vrijdag alvast uitgeprobeerd door groepjes jongeren. Een dag later waren de tientallen volleybalteams aan de beurt. (Foto: Hans van Doorn).

Afbeelding
Afbeelding