Afbeelding
Foto:

MYRA FERNANDEZ EN IREEN SMITS VERVULDEN TAAK RUIM 30 JAAR

Afscheid na 1.221 Beemden Berichten

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Hun kinderen hebben inmiddels al kinderen, maar dat weerhield Ireen Smits (64) en Myra Fernandez (67) er niet van wekelijks bijeen te komen bij De Beemden om het informatiebulletin voor de basisschool in elkaar te zetten. Na 1.221 'Beemden Berichten' in dertig jaar en zes maanden stopt het duo ermee.

'Ireen en Myra bedankt'. Deze tekst prijkt op de ramen van het klaslokaal naast de hoofdingang. ,,En toen we op het schoolplein arriveerden, stonden alle kinderen en leerkrachten ons op te wachten. Ze vormden samen een erehaag", glunderde Myra. ,,De Beemden heeft ons altijd gewaardeerd. Ik ga het toch wel missen..." Verjaardagen, mededelingen over de school, tips over activiteiten in de buurt: met veel plezier zorgden Myra en Ireen er met Beemden Berichten voor dat kinderen en ouders wekelijks op de hoogte waren over het reilen en zeilen van de


500.000 mensen
bekijken filmpjes
van Albert Heijn

Sinds begin dit jaar zijn ze wekelijks te zien op Facebook en in de digitale krant van stichting Brabants Centrum die op dinsdag verschijnt: de filmpjes van Albert Heijn. Alle personeelsleden hebben al een rol gespeeld in de humoristische video's en vorige week werd het magische getal van vijfhonderdduizend kijkers behaald. Reden voor een nieuw filmpje...

Dinosaurussen in de winkel, een filmpje in de stijl van attractiepark De Efteling, Denziz with the Stars: eigenaar Ronald de Jong van Albert Heijn Boxtel weet wekelijks op creatieve wijze de winkel en zijn personeel in beeld te brengen. In het filmpje van deze week speelden álle personeelsleden een rol. De gehele groep springt tegelijk van links en naar rechts. Een fraai kunstje, zeker omdat het geheel gefilmd is met een drone...

basisschool. ,,Voor die tijd kregen leerlingen losse briefjes mee, maar die kwamen niet altijd bij de ouders terecht. Ik zat in de ouderraad en stelde voor een krantje op te starten om nieuwtjes te bundelen", legt Myra uit.

Ireen en Myra namen de taak op zich en zijn het na al die jaren blijven doen. ,,Vroeger tikten we de berichtjes die we aangeleverd kregen van leerkrachten op een oude typemachine uit. Vervolgens was het knippen, plakken en kopiëren", aldus Ireen. Inmiddels gebruikt het duo een computer. ,,We kwamen wekelijks bijeen in de kamer van conciërge Ger. Naast het werken aan Beemden Berichten zijn er ook heel wat kopjes koffie doorheen gegaan", lacht Myra. ,,Het is uniek dat wij dit na al die jaren nog doen. Meestal worden deze taken bij leerkrachten neergelegd, maar zij hebben het vaak al zo druk. "

Na dertig jaar wekelijks een Beemden Berichten te hebben uitgebracht, werd dat het laatste halfjaar teruggebracht naar maandelijks. En met de komst van een digitaal systeem is de nieuwsbrief eigenlijk overbodig geworden. ,,Het was een prettige tijd", aldus Ireen en Myra, die af en toe hulp kregen van Annemiek Hogenboom. ,,Je blijft betrokken bij de school, zowel in goede als slechte tijden. Zo kunnen we de berichten over overleden leerkrachten ons nog haarscherp herinneren, evenals de geboortes van kinderen. De Beemden is een prettige school. Iedereen kent elkaar. Zo worden we op straat wel eens aangesproken met 'Hé juf'." Daarna was het tijd om aan de laatste Beemden Berichten te beginnen. ,,Daar komen we zelf in te staan. Toch wel speciaal..."

FOTO BOVEN: Ireen Smits en Myra Fernandez waren ruim dertig jaar verantwoordelijk voor de nieuwsbrief van basisschool De Beemden. (Foto: Annelieke van der Linden).

Boxtel

Toneelworkshop

Ria Willers, regisseur van toneelclub Nooit Gedacht uit Lennisheuvel, organiseert op donderdag 6 juli van 09.00 tot 12.00 uur een toneelworkshop in gemeenschapshuis Orion. Alle aspecten van toneelspelen komen voorbij. Iedereen die ouder is dan vijftig jaar, is welkom. Aanmelden voor 1 juli is mogelijk bij Ria Willers, telefoonnummer (0411) 67 41 68 of e-mailadres casparwillers@zonnet.nl. Ook mensen die een bijdrage willen leveren aan de bouw van decors, kleding maken, souffleren of het schenken van koffie zijn welkom.