Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTELSE ONDERWIJZERS VOEREN ACTIE TIJDENS STAKINGSUUR

'Uitgeteld na de rekenles = nooit leuk'

PÅL JANSEN

Onderwijzend Boxtel legde dinsdagochtend tussen 08.30 en 09.30 uur het werk neer tijdens het stakingsuur dat PO in Actie organiseerde. Hoewel het in de lokalen muisstil was, lieten de leerkrachten ook in Boxtel van zich horen.

De initiatiefgroep PO in Actie, bestaande uit bevlogen docenten, pleit voor lagere werkdruk en een eerlijker salaris in het primair onderwijs. Daarvoor werden via een landelijke petitie circa 350.000 handtekeningen verzameld. Een dag voordat het klaagschrift aan de politiek in Den Haag werd aangeboden, verzamelden ouders op het schoolplein van De Spelelier handtekeningen.

Ook in de rest van Boxtel en omgeving lieten docenten en schoolbesturen van zich horen. Ouders zijn geïnformeerd met brieven over de actie, op de Molenwijkschool spraken de leerkrachten ouders en kinderen toe met oneliners als 'Een juf die na de rekenles is uitgeteld = nooit leuk' en de Sint-Willibrordusschool in Esch had de ramen beplakt met een pakkende leus: 'Ook voor de toekomst van de kinderen in Esch, geven wij één uur geen les.'

Op pagina 2 een reportage over de verschillende acties in Boxtel en omgeving, waarom de leerkrachten pleiten voor lagere werkdruk en een eerlijker salaris en wat de vervolgstappen zijn... (Foto: Peter de Koning).