Afbeelding
Foto: Peter de Koning

HULDIGING SPORTKAMPIOENEN IN SPIEGELTENT BON SALON

2017: topjaar voor Boxtelse sporters

MARIËLLE WIJFFELAARS

Wethouder Herman van Wanrooij kreeg er bijna een lamme hand van. Want nog niet eerder moest hij zoveel oorkondes tekenen voor de Boxtelse sportkampioenen. Zo'n 600 jonge sporters werden in 2017 kampioen en werden gehuldigd in spiegeltent Bon Salon. En dat ook nog eens verspreid over drie sessies. De wethouder en vier organisatoren van Boxtel Vooruit waren de hele zaterdagmiddag bezig met het uitdelen van medailles, bekers en oorkondes tijdens de huldiging.

,,Had ik een hele doos met oorkondes getekend, werd er nóg twee keer een pakket afgegeven op het gemeentehuis." Wethouder Van Wanrooij had er een dagtaak aan om de honderden oorkondes te voorzien van een handtekening. ,,Dat doe ik echt met de hand. Een kampioen verdient een échte handtekening, geen stempel."

CONCURRENTEN

Met de stapel gesigneerde papieren, een doos vol medailles en een aantal bekers stapte Van Wanrooij zaterdagmiddag Bon Salon binnen. De spiegeltent in park Stapelen zat bomvol met sporters, trotse ouders en trainers. ,,We hebben deze keer meer kampioenen dan ooit", sprak de wethouder trots. ,,Zoveel sporters die de beste waren. Dan verdien je het natuurlijk om op het podium gehesen te worden."

Wel had Van Wanrooij nog een verzoek aan de aanwezige voetballertjes. Boxtel kent immers twee voetbalverenigingen die op het veld nogal eens moeten concurreren. ,,Maar ik wil wel dat jullie elkaar applaus geven", zei de wethouder streng. ,,In het verleden werd er wel eens 'boe' naar elkaar geroepen, maar dat is geen teken van sportiviteit. En daar gaat het ook om vanmiddag."

FLIKFLAK OP PODIUM

Naast je school ook nog negen uur trainen per week? De turnsters van Tabitta hebben dat zeker over voor hun sport. En met succes, want diverse meiden werden kampioen. ,,Ik vind de vloer het leukst", vertelde Lizzy Stolwijk. ,,Hoe groot de vloer is? Ik denk net zo groot als de spiegeltent." Ook Liz van Eijndhoven werd kampioen en demonstreerde op het podium meteen even een flikflak. Van Wanrooij was zichtbaar onder de indruk: ,,Een gesprekje voeren op het podium gaat niet bij iedereen even goed, maar turnen kunnen ze."

De hockeysters van MEP kregen een moeilijke vraag voor hun kiezen: wat is nou precies het verschil tussen de platte en bolle kant van een hockeystick? De Boxtelse wethouder - zelf geen onbekende op het hockeyveld - wilde nou wel eens weten hoe dat precies zit. De meiden konden hem echter geen antwoord geven: ,,Het is niet moeilijk, maar wel lastig uit te leggen", stelden ze. ,,Je mag gewoon niet slaan met de bolle kant. Dat is een regel."

VEEL SCOREN

De prijs voor de grootste pechvogel ging naar een speler van RKSV Boxtel. De jongen liep met zijn arm in een mitella het podium op. ,,Een andere speler schopte de bal tegen mijn arm", vertelde hij. ,,En nu heb ik mijn pols gebroken." De oorkonde en medaille waren natuurlijk een kleine pleister op de wond voor de onfortuinlijke voetballer.

Een ander team van de voetbalclub kreeg van Van Wanrooij de prijs voor het meest eerlijke team. Op de vraag hoe ze kampioen zijn geworden, gaven de spelers namelijk een goudeerlijk antwoord: ,,We hebben het meest gescoord", vertelde de een. Een teamgenoot vulde aan: ,,En we waren ingedeeld in een te lage klasse. Dan is kampioen worden echt wel makkelijk."

De Boxtelse kampioenen kijken terug op een prachtig sportjaar. En volgend jaar? Dan staan ze natuurlijk allemaal weer op het podium. Tenminste, dat beloofden de wethouder...

FOTO BOVEN: Alle jeugdsportkampioenen werden zaterdag in spiegeltent Bon Salon in het zonnetje gezet. Wethouder Herman van Wanrooij en de organisatoren van Boxtel Vooruit deelden medailles en oorkondes uit. (Foto's: Peter de Koning).

FOTO ONDER: Mara van der Heijden van taekwondoschool Dekker verzorgde een indrukwekkende demonstratie.

Afbeelding