ODC-voorzitter Ton Jonkers (links) verraste Rob Scholten in kantine De Boemerang met een collage met gedenkwaardige foto's en knipsels uit zijn carrière in ODC 1. (Foto: Hans Verberk).
ODC-voorzitter Ton Jonkers (links) verraste Rob Scholten in kantine De Boemerang met een collage met gedenkwaardige foto's en knipsels uit zijn carrière in ODC 1. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

HOOFDMACHT NEEMT AFSCHEID VAN SPELVERDELER

Selectie ODC zwaait Rob Scholten uit

De selectie van ODC heeft vrijdagavond in sportpark Molenwijk afscheid genomen van clubicoon Rob Scholten. De Boxtelaar speelde vele seizoenen in de hoofdmacht van de tricolores en was vele jaren aanvoerder. In een afscheidswedstrijd nam ODC 1 het op tegen een door Scholten samengesteld gelegenheidsteam. ODC 1 won: 5-2.

Clubwatcher en correspondent Sjef Engelbart schreef op de website van ODC dat enkele woorden hem te binnen schieten als hij de naam van Rob Scholten hoort. Dat waren vrije trap, zestien, gevoel, penalty, strafschop en kruising. ,,Dat zegt veel over Rob", aldus Engelbart, die hem vooral zal blijven herinneren vanwege de vele mooie voetbalmomenten. Op de website somde de correspondent een aantal spelmomenten op die hij sinds 2009 optekende. Allen afkomstig uit wedstrijdverslagen die ook in de kolommen van Brabants Centrum te lezen waren.

Scholten opereerde als aanvallende middenvelder in de hoofdmacht van ODC. Al op zevenjarige leeftijd speelde bij bij de tricolores en doorliep hij vele elftallen. ,,Spelinzicht en traptechniek zijn mijn sterke kanten", vertelde Scholten twee jaar geleden in een interview met de website 073 Voetbal. ,,Het liefst speel ik op een gewone strakke grasmat, maar mijn eigen spel komt vaak beter uit de verf op een kunstgrasveld. Helaas kom je nog maar zelden een fijne grasmat tegen.."

Over zijn mooiste voetbalmoment zei hij: ,,Zonder twijfel het maken van het enige en uiteindelijk dus winnende doelpunt in de finale van de nacompetitie. Thuis tegen Rood-Wit Veldhoven wonnen we met 1-0 en uit speelden we met pijn en moeite 0-0. Het feest daarna met de hele club was ook zeker een hoogtepunt."