TWEE DAGEN EXPOSITIE IN BOXTELS ATELIER

Creatieve cursussen in De Ruimte op Selissen

'Ben creatief. Wees geĆÆnspireerd.' Met dat motto biedt Christel van Tooren van atelier De Ruimte aan de straat Selissen 6a in Boxtel een ruim aanbod creatieve cursussen en workshops aan. Zaterdag 1 en zondag 2 juli kunnen werken van cursisten bewonderd worden tijdens een expositie, die op beide dagen van 11.00 tot 15.00 uur te bezichtigen is.

De Ruimte is al vier jaar de plek waar jaarcursussen worden aangeboden aan volwassenen, die creatief bezig willen zijn. Daarnaast is er ook een kinderatelier gevestigd en worden workshops aan bedrijven aangeboden. Verder zijn ook andere groepen welkom, zoals families, vrienden en zelfs kinderfeestjes. ,,We zijn er vooral op gericht om programma's aan te bieden waaraan iedereen mee kan doen", legt Van Tooren uit.

Tijdens de tentoonstelling die komend weekeinde te zien is, bestaat de geƫxposeerde kunst onder meer uit werken die kinderen hebben gemaakt. Daarnaast laten cursisten van De Ruimte ook schilderijen en driedimensionale beelden zien. Tijdens de tentoonstelling kunnen vragen gesteld worden aan cursisten. Ook wordt informatie verstrekt over het cursusaanbod na de zomervakantie. In de derde week van september gaat het nieuwe cursusjaar van start. De Ruimte is gedurende schoolvakanties gesloten.

EXCURSIES

Momenteel ontvangt Van Tooren, die docent Lonneke de Wit inschakelt voor de cursussen en workshops, vaste groepen op dinsdagochtend, dinsdagavond, woensdagochtend, woensdagavond en donderdagochtend. Deelnemers kiezen afhankelijk van de cursus voor een aantal momenten waarbij altijd begeleiding van een docent is.

Volgens Van Tooren is dit seizoen een begin gemaakt met het organiseren van excursies naar kunstmusea in Nederland. ,,We zijn al naar musea in Rotterdam en 's-Hertogenbosch geweest. Heel bijzonder omdat je dan samen met gelijkgestemden kunst gaat bekijken."

Gedurende de kinderateliers is er ook volop ruimte voor verdieping. ,,We behandelen niet alleen allerlei technieken, maar staan ook stil bij werken van bekende kunstenaars zoals Picasso of Hundertwasser. En natuurlijk passeren ook allerlei kunststromingen de revue, zoals De Stijl."

Nieuw op dinsdagochtend is dat er na de zomervakantie ook gelegenheid is om mee te doen aan een open atelier. Voorafgaand is er een halfuur meditatie. Kinderen die kiezen voor de groepslessen, volgen blokken van acht workshops en worden altijd begeleid door een docent en nog een volwassene. Belangstellenden kunnen verder aangeven dat ze viermaal een kennismakingsles willen volgen om de sfeer in De Ruimte te kunnen ervaren.

BAZAAR BOXTEL

Van Tooren en De Wit zijn beide present op de Bazaar Boxtel om creatief atelier De Ruimte in de schijnwerpers te zetten. Bezoekers van het festival in park Molenwijk kunnen onder meer meedoen aan korte workshops en informatie krijgen over het cursusaanbod voor 2017-2018. Ook wordt een tipje van de sluier opgelicht van een cursus die is gebaseerd op de populariteit van dinosaurussen in Boxtel. Jonge deelnemers aan workshops gaan onder meer dino's maken.

MEER WETEN?

Meer weten over het cursusaanbod bij De Ruimte? Kijk op www.deruimtebeleven.nl of bel 06-54 27 87 63.