Afbeelding
Foto:

WISSELENDE PRESTATIES VOOR JUNIOREN A

Marvel-atleet verbetert clubrecord in Zwolle

Het junioren A-team van atletiekvereniging Marvel nam zondag deel aan de laatste competitiewedstrijd in Zwolle. Luke van den Bosch leverde een opvallende prestatie: hij verbeterde zijn eigen clubrecord op het onderdeel polsstokhoogspringen.

Het sterk gereduceerde team van slechts vier Marvel-atleten streed in Zwolle voor wat het waard was. De opvallendste prestaties waren voor Van den Bosch, die de drie meter overbrugde bij het polsstokhoogspringen, Wouter Kuijpers die op het onderdeel verspringen tot 5.18 meter kwam en Luuk de Bruijn die op twee onderdelen succesvol was: speerwerpen (34.86 meter) en kogelstoten (9.37 meter).

Overige uitslagen:

Luuk de Bruijn: 100 meter 12.72 sec. Wouter Kuijpers: 100 meter 13.27 sec., speer 30,82 meter. Luke van den Bosch: 400 meter 1:01.63 min., kogelstoten: 8.14 meter. Milan van der Vleuten: hoogspringen 1.50 meter., verspringen 4.35 meter.

FOTO LINKS: Van links naar rechts: Milan van der Vleuten, Luuk de Bruijn, Wouter Kuijpers, Luke van den Bosch, een supporter en trainer Henk van de Langenberg. (Foto: AV Marvel).


Titelwedstrijden Sakura spannend en 'uitputtend'

De clubkampioenschappen voor de jeugd van judoclub Sakura uit Boxtel waren afgelopen weekeinde. In een goed bezochte dojo aan de Voetboog zag het publiek spannende en uitputtende wedstrijden. ,,Sommige partijen duurden zelfs negen minuten."

Een jeugdwedstrijd duurt normaliter tussen de 2 en 4 minuten. Het aanwezige publiek werd echter getrakteerd op zeer spannende wedstrijden. ,,Het was uitputtend, maar alle judoka's streden ontzettend goed", vertellen Pascal Hummel en Carianne Hendriks van Sakura.

,,Ieder jaar is het weer een feest en dat is

alleen mogelijk omdat Sakura hulp krijgt van fantastische vrijwilligers en familie die zich belangeloos inzetten. Van mensen achter de bar en keuken tot de fotografen en scheidsrechters op de mat; wij willen bij dezen iedereen bedanken.

Het seizoen van Sakura Boxtel is bijna op zijn eind, maar de organisatie roept op om alvast de agenda voor het begin van volgend seizoen in de gaten te houden. In een van de eerste weken wordt namelijk 'Judoka en BBQ' georganiseerd. Wie geïnteresseerd is in judo, kan voor de zomer nog een proefles nemen. Meer informatie hierover op de website www.sakura-boxtel.nl.

Judoka's tussen vijf en vijftien jaar streden afgelopen weekeinde om de felbegeerde clubtitels van Judovereniging Sakura. (Foto van: Sakura).