Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

'OMA IS HEEL TROTS OP ONS'

Jeugdige versterking voor Wereldkoor in Bon Salon

LINDA VAN DE WIEL

Het publiek had er zin in en ook de vrouwen van het Wereldkoor waren er vrijdagavond klaar voor: een eigen muzikale avond in spiegeltent Bon Salon. Met als speciale gasten dertien (klein)kinderen. Charlotte (13) zong samen met vriendin Sofie (11) mee met het koor. ,,Ik vind het best spannend omdat de teksten van de liedjes moeilijk zijn, zeker zonder spiekbriefje. We zingen in het Portugees, Italiaans, Indonesisch en gelukkig ook in het Nederlands."

Voorzitter Betsie van der Sloot lichtte toe: ,,Onze leden zijn erg trots op het koor en vinden het heel leuk wanneer de (klein)kinderen komen kijken. Toen werd het idee geopperd om ze niet uit te nodigen maar méé te laten zingen. We hebben toen een oproep gedaan en uiteindelijk zingen dertien kinderen tussen de 4 en 13 jaar vanavond mee."

In een goedgevulde Bon Salon vond vrijdagavond het optreden plaats. Het Wereldkoor opende met nummers uit onder andere Griekenland en Italië. Intussen oogden de snoetjes van de kinderen steeds nerveuzer. ,,Ja, ik ben wel een beetje zenuwachtig. Ik moet er bijna van huilen", gaf één van de jeugdige zangeressen toe.

Gelukkig duurde het daarna niet lang meer tot de kinderen het podium mochten betreden. Eerst wat verlegen en later vol overgave werden vier liedjes met 'het grote koor' gezongen. En dit werd gewaardeerd door het publiek. Er volgde na elk van de nummers dan ook een daverend applaus.

Mevrouw Rutten was één van de mensen die erg genoot van het concert. ,,Ik woon op Stapelen en heb al veel activiteiten gezien in de spiegeltent tijdens de afgelopen weken. Ik vind het erg leuk dat er vanavond kinderen meedoen met het wereldkoor", lachte ze.

Na afloop glunderde oma én lid van het Wereldkoor Liesbeth Spijkers nadat vier van haar kleinkinderen hadden gezongen. Haar achtjarige kleindochter Vera wist wel waarom: ,,Oma is heel trots op ons."

Na de pauze zong het Wereldkoor een succesvol tweede blok dat eindigde in een staande ovatie van het publiek en de vraag of er nog meer gezongen kon worden. En daar hadden de dames van het Wereldkoor tijdens deze mooie avond geen enkele moeite mee…

FOTO ONDER: Het Wereldkoor kreeg vrijdagavond jeugdige versterking tijdens een optreden in spiegeltent Bon Salon. Veertien kinderen zongen enkele liederen mee. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Portugees en Italiaans. (Foto: Hans van Doorn).