Koen de Kort (vijfde van rechts) in het peloton van de Tour de France, tijdens de beklimming van een col in de Franse Alpen in 2014. (Foto: Marc Cleutjens).
Koen de Kort (vijfde van rechts) in het peloton van de Tour de France, tijdens de beklimming van een col in de Franse Alpen in 2014. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

'Koen de Kort

verdient veel

meer waardering'

Hij was misschien wel de meest bijzondere gast tijdens de presentatie van Koen de Korts boek 'Renner met rede' in Utrecht: Antoon van Heertum (84) uit Schijndel. Zijn eerste coach bij Wielervereniging Schijndel.

,,Koen kwam bij me toen hij 15 jaar was. Hij reed bij de nieuwelingen en ik voorspelde toen al dat hij binnen twee jaar naar de opleidingsploeg van de Rabobank zou gaan. Zijn manier van rijden, zijn koersinzicht, zijn intelligentie, alles klopte aan die jongen. En vergeet niet dat hij al snel na zijn debuut andere nieuwelingen eraf reed, hoor." Van Heertum bewondert Koen nog altijd. ,,In zekere zin wordt hij altijd ondergewaardeerd. De schijnwerpers staan altijd op de sprinter die wint. Kittel. Degenkolb. Maar men vergeet wel eens wie het echte werk doet..."

Afbeelding