Examenleerlingen BHC en JRL klaar voor gala

De examens zijn voorbij, de uitslagen zijn bekend. Alle eindexamenkandidaten maken zich op voor het gala dat zowel het Baanderherencollege (BHC) als het Jacob-Roelandslyceum (JRL) organiseren. De BHC'ers zullen morgen, vrijdag 30 juni stralen op de rode loper, bij het JRL is het zaterdag 8 juli bal.

Het gala bij het BHC vindt plaats bij de hoofdingang van de school aan de Baanderherenweg en begint om 18.45 uur. De leerlingen stellen zich met alle fraaie voertuigen op op de Bosscheweg en rijden voorts via de Mgr. Wilmerstraat, Molenstraat en Van der Voortweg richting de school.

De paradetocht van de JRL-eindexamenkandidaten begint om 19.00 uur. Vanaf de opstelplaats aan de Beneluxlaan en de Hobbendonkseweg rijden de voertuigen richting de school aan de Grote Beemd. Bij de uitstapplaats worden de scholieren begroet door live muziek van big band 4 Swing, waarvan JRL-rector Leon Spaan deel uitmaakt. Lakeien helpen een handje bij het uitstappen.

Zowel bij het BHC als het JRL wordt veel publiek verwacht.


Textielnijverheid
centraal in lezing
Museum Boxtel

Historicus Hans Pel verzorgt zondag 2 juli in museum MuBo aan de Baroniestraat in Boxtel een lezing over de geschiedenis van de Boxtelse textielnijverheid in de negentiende en twintigste eeuw.

De lezing wordt gehouden in het kader van de lopende wisselexpositie 'Damastweverijen in Boxtel' die nog is te bezoeken tot en met 13 augustus. In de voordracht komen onder meer de ontwikkelingen wat betreft het productaanbod, de productiewijze en karakter van bedrijf en ondernemer aan bod. Tot slot wordt ingezoomd op misschien wel de meest gerenommeerde en bijzondere weverij in Boxtel: W.J. van Hoogerwou & Zn.

De lezing start om 11.15 uur; MuBo is een halfuur eerder geopend en koffie en thee is dan verkrijgbaar. Tijdens de lezing is er ook een koffiepauze. De entree voor volwassenen bedraagt 3,50 euro. Kinderen van 12 jaar en ouder betalen 2 euro, terwijl de jeugd tot 12 jaar gratis naar binnen mag, mits onder begeleiding van een volwassene.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de lezing via e-mail info@muboboxtel.nl of telefoonnummer 06-16 04 18 98.