'Onduidelijkheid over verzekering mantelzorgers'

Uit onderzoek van onderzoek van het Aansprakelijkheidsverzekering Informatie Centrum (AIC) blijkt dat 78 procent van de gemeenten hun mantelzorgers onvolledig informeren over de vrijwilligersverzekering die gratis wordt aangeboden. Ook in Boxtel blijken mantelzorgers niet altijd op de hoogte te zijn van deze mogelijkheid, zo blijkt uit antwoorden op vragen die de lokale fractie van CDA stelde aan het gemeentebestuur.

Het onderzoek van AIC toont aan dat gemeenten voor de verzekering betalen maar dat zij vervolgens vergeten de betreffende inwoners hierover te infomeren. Wethouder Eric van den Broek laat weten dat alle mantelzorgers in Boxtel zijn verzekerd via de vrijwilligersverzekering. Ambtenaren zijn op de hoogte van deze dienst, maar leggen niet automatisch de link met mantelzorgers vanwege de naam van de verzekering. De wethouder laat weten dat de ambtelijke organisatie hierover via een bericht op intranet wordt geïnformeerd.

Uit de Klankbordgroep Mantelzorg Boxtel kwam eerder al als aandachtspunt naar voren dat onvoldoende over de betreffende verzekering wordt gecommuniceerd met mantelzorgers, zo meldt Van den Broek. ,,In de klankbordgroep is afgesproken hier extra aandacht aan te geven. Ook Steunpunt Mantelzorg heeft hier een rol in. Zij heeft een groot aantal mantelzorgers in beeld."

Het CDA is blij dat er goed gecommuniceerd gaat worden over deze verzekering voor mantelzorgers. ,,Mantelzorgers verdienen alle steun die we ze kunnen bieden", aldus fractievoorzitter Hélène van As.


Big Band Boxtel

op het strand

van De Langspier

Het is inmiddels een mooie traditie geworden: de afsluiting van een muzikaal jaar in en rond het paviljoen van recreatiepark De Langspier aan de Molenwijkseweg. De muzikanten van de Big Band Boxtel nemen zelf hun instrumenten ter hand, maar nodigen 'on the beach' ook muzikale vrienden uit.

'Big Band on the Beach' is het motto van de editie die zaterdag 8 juli vanaf 14.00 uur van stapel loopt. Het middagprogramma opent met een optreden van Noottoestand, een groep van achttien muzikanten uit Liempde. Big Band Boxtel treedt onder leiding van dirigent Mari van Gils op om 15.00 uur. De band wordt ondersteund door de zangeressen Maria, Jazzmin en Donna.

Een uur later is het de beurt aan de Nobelaer Big Band uit Etten-Leur. Dat muziekgezelschap wordt geleid door Boxtelaar Harry Hendriks. De afsluiting van Big Band on the Beach wordt om 17.00 uur verzorgd door de Stripe Big Band, die geleid wordt door Simon Bruul.

De leden van de Red River Band nemen de muzikale intermezzo's voor hun rekening.

Big Band on the Beach is gratis toegankelijk. Om 18.00 uur begint een barbecue waaraan iedereen tegen betaling kan deelnemen. Tijdens de barbecue draait deejay John Gottlieb plaatjes.

Meer weten? Kijk op www,gildenbonds.nl.