Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ILLUSTRATOR VALT WEER IN DE PRIJZEN

Zilveren penseel voor Milja Praagman

De bekende Boxtelse kinderboekenschrijfster en illustrator Milja Praagman heeft vorige week in Amsterdam de zilveren penseel in ontvangst genomen voor haar boek 'Omdat ik je zo graag zie'. De uitreiking van alle griffels en penselen werd gehouden in de Westergasfabriek.

Praagman reageerde opgetogen na de uitreiking, die ze zelf vanwege omstandigheden niet kon bijwonen. ,,Door de geringe aandacht in kranten - wel veel lovende fijne recensies op internet - had ik niet meer gedacht dat 'Omdat ik je zo graag zie' zo'n mooie prijs zou kunnen gaan winnen", vertelt de Boxtelse op haar website. ,,Een heerlijke verrassing want het is veruit mijn lievelingsboek. Ik voelde een enorme noodzaak om dit te vertellen, juist in deze verwarrende tijd. Het is een multicultureel prentenboek waarin ik heb geprobeerd mijn liefde voor de verscheidenheid van alle mensen uit te drukken. Met een titel als een boodschap voor iedereen."

De jury die het Zilveren Penseel toekende, gaf in haar rapport aan dat in het boek niet alleen de mensen in de wereld maar ook –of juist – de grootmoeder en het meisje in het boek zo herkenbaar zijn. ,,Hun liefdevolle relatie vormt de rode draad in dit prachtige mooi getekende en tijdloze prentenboek", aldus de jury.

Praagman vertelt op haar website dat ze veel dank verschuldigd is aan uitgeverij Eenhoorn, waar de publicatie verscheen. ,,Speciale dank aan de oma van Marthe en Benjamin voor de heerlijke anekdote die een vondst bleek voor dit verhaal." Praagman schrijft en illustreert al vele jaren prentenboeken. Haar boeken zijn vertaald in het Duits, Koreaans, Chinees, Deens, Hebreeuws en Frans. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding