Afbeelding
Foto: Peter de Koning

En toen zat Mooie Markje ook plots in spiegeltent Bon Salon...

MARC CLEUTJENS

De kleuters van de Sint-Petrusschool in Boxtel hebben vrijdag als laatste de poppenkastvoorstelling De Toverketting bezocht. Spiegeltent Bon Salon stroomde nog eenmaal vol voor de avonturen van burgemeester Mooie Markje, die ditmaal gezelschap kreeg van heksje Christel én de echte burgemeester van Boxtel: Mark Buijs. ,,Ik zal jullie verklappen dat ik een beetje gek ben op Christel..."

Bon Salon bood drie weken lang onderdak aan de schitterende poppenkastvoorstelling, die werd geschreven en gespeeld door Yvonne Langenhoff. Paul Hermans verzorgde de muziek en het decor: een prachtige poppenkast. En kleuters van alle Boxtelse basisscholen bezochten een van de veertien voorstellingen in de spiegeltent. Het verhaal over de gestolen toverketting van burgemeester Mooie Markje - een knipoog naar Mark Buijs - die uiteindelijk werd teruggebracht door Tieske en Jas de Keistamper bracht de kinderen in vervoering.

Burgemeester Buijs zelf was ook lyrisch over de avonturen die zijn kleine dubbelganger in de poppenkast beleefde. ,,Het is prachtig wat Yvonne en Paul hier hebben neergezet", complimenteerde hij het tweetal na afloop. ,,Zoveel kinderen hebben genoten en ook zelf vond ik het geweldig om te kijken en te luisteren." Buijs verraste Langenhoff en Hermans met een bosje bloemen en een dinerbon. Bovendien kreeg de poppenspeelster een unieke dvd waarop de voorstelling terug te kijken is.

LIEFDESSOEPJE

Buijs genoot zichtbaar van alle avonturen die Mooie Markje beleefde. Hij zag hoe assistent Warhoofd de toverketting kwijtspeelde aan boef Bas en gniffelde toen bleek dat heks Christel - niet geheel toevallig vernoemd naar Buijs' echtgenote - een oogje op de burgemeester had. ,,Ik ben een liefdessoepje aan het bereiden voor Mooie Markje", kirde de heks. ,,O ja, en ik moet me nog wassen. De laatste keer was met Kerstmis vorig jaar..."

FOTO ONDER: Burgemeester Mark Buijs ontmoet poppenspeelster Yvonne Langenhoff en zijn kleine ambtsgenoot in Bon Salon. (Foto: Peter de Koning).