SintLucas werkt

met populieren

voor Peppelhout

Acht studenten van SintLucas in Boxtel hebben gisterochtend in conceptwinkel YourStory aan de Stationsstraat een expositie ingericht met werkstukken die zijn gemaakt van populierenhout. In opdracht van coöperatie Peppelhout hebben ze gewerkt aan ideeën om producten van deze houtsoort op de markt te brengen.

De initiatiefnemers van Peppelhout zijn enthousiast over de samenwerking. ,,Dankzij de multidisciplinaire samenstelling van de groep, hebben de studenten elkaar geïnspireerd om tot een samenhangend totaalconcept te komen. De passie waarmee ze gewerkt hebben, spat ervan af", zegt Job Wittens van Peppelhout. Het nieuwe merk verkoopt sinds afgelopen voorjaar diverse populierenhouten producten, zoals wandbekleding, dakbeschot en vloerdelen. De keuze voor deze producten is gebaseerd op de uitslag van een campagne die Peppelhout in december 2016 organiseerde.

Gedurende twee maanden hebben acht studenten van vier verschillende studierichtingen gewerkt aan een huiskameropstelling, fototentoonstelling, informatiefolders- en panelen en andere promotiematerialen. Ook is een populierenhouten koffer gemaakt waarmee Peppelhout staaltjes van populierenhout kan meenemen naar de klant. Voor SintLucas was het een proef om een kruisbestuiving tussen verschillende studierichtingen tot stand te brengen. ,,Het was voor mij als stylist inspirerend om samen te werken met een decorbouwer en vormgever. Dat verruimt je blik", aldus student Kim Das.

EERLIJKE PRIJS

Peppelhout is een coöperatie van eigenaren van populieren. De coöperatie heeft tot doel de populier in het Brabantse landschap te behouden. Dat doet zij door van het populierenhout zelf producten te maken en te verkopen. Voor iedere geoogste boom wordt een nieuwe populier terug geplant. Dankzij de samenwerking ontvangen populierenbezitters een eerlijke prijs voor hun hout waardoor het weer interessanter wordt om deze bomen aan te planten. Afgelopen winter heeft zij de eerste tweehonderd populierenbomen geoogst en herplant in Het Groene Woud.

De werkstukken van de SintLucas-studenten zijn te bezichtigen in YourStory. Dat kan op vrijdag 30 juni van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 1 juli van 09.00 tot 16.00 uur. De Peppelhout-eindpresentatie is tot 1 september te bezichtigen.