Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

VIER LOKALE JEUGDVERENIGINGEN ONTVANGEN 385 EURO

Essche Fietsdag trekt 365 deelnemers

CARRY DIRKX

,,Niet slecht, gezien de weersomstandigheden", zegt Theo van Roosmalen, over het aantal deelnemers aan de 29e editie van de Essche Fietsdag. 365 fietsers klommen zondag op de pedalen om 40, 70 of 100 kilometer te fietsen. Het inschrijfgeld van de fietstocht gaat traditioneel naar vier clubs en initiatieven voor de jeugd in Esch. Zij ontvangen elk 385 euro.

Het weer is al enkele jaren op rij een lichte spelbreker voor de Essche Fietsdag, ieder jaar op de laatste zondag in juni. ,,Er was niet veel regen, maar wel een constante dreiging. Dat houdt toch mensen thuis", zegt organisator Van Roosmalen. ,,Volgend jaar, bij de dertigste Essche Fietsdag, moet het weer maar eens echt goed zijn", vindt hij. Hij kijkt tevreden terug op het verloop van de dag. ,,Ik krijg veel hulp van vrijwilligers van de vier verenigingen, dus als er geen calamiteiten zijn, heb ik een rustige dag." Ook kreeg hij veel complimenten over de mooie route, waar de Essche Fietsdag om bekend staat. De enige 'calamiteit': ,,Twee dames die de zeventig kilometer fietsten, hadden zoveel te kletsen, dat ze een routebordje misten. Daardoor fietsten ze honderd kilometer..."

De opbrengst van het inschrijfgeld wordt verdeeld over Bouwdorp JEsch, Jeugdcarnaval, de jeugd van korfbalclub Tovido en Sint-Willibrordusfanfare. Voor de jubileumeditie van volgend jaar gaat Van Roosmalen misschien ook een 25 kilometer-tocht uitzetten. ,,Maar dat weet ik nog niet zeker. Gelukkig heb ik nog een jaar om erover na te denken."

FOTO BOVEN: Deelnemers aan de Essche Fietsdag werden ook dit jaar getrakteerd op fraaie routes. (Foto: Gerard Schalkx).


Kofferbak-sale

De jaarlijkse kofferbakverkoop van de Essche carnavalsclub 't Bacchuscorps vindt zondag 10 september van 09.00 tot 15.00 uur plaats aan de Haarenseweg 32 in Esch. Standplaatsen zijn te huur vanaf 10 euro. Wie belangstelling heeft, kan dagelijks tussen 18.00 en 21.00 uur bellen naar 06-20 95 28 48 of e-mailen naar siermetaaltimmermans@zonnet.nl.

Afbeelding