Afbeelding
Foto: Peter de Koning

RENOVATIE RONDUUTJE EN STENEN KAMER

Huurders Sint-Joseph kunnen naar logeerwoning

Sint-Joseph is momenteel aan het Ronduutje en de Stenen Kamer in Boxtel bezig met groot onderhoud aan twintig boven- en benedenwoningen. Medewerkers van aannemer Hendriks Coppelmans Bouwgroep voeren in opdracht van de woonstichting niet alleen werkzaamheden uit aan de buitenzijde van de woningen, maar vervangen ook alle standleidingen, alle badkamers en toiletten en op verzoek ook de keukens.

,,Dit is vrij ingrijpend voor bewoners. Vandaar dat wij extra maatregelen nemen, zoals het aanbieden van een logeerwoning", zegt projectleider Judith van Mil. ,,Afhankelijk van de behoefte zetten we op verzoek van onze bewoners gratis logeerwoningen in. Want als je als senior de hele dag thuis bent, wil je niet continu in het stof en de geluidsoverlast verblijven. En de bewoner die nachtdiensten draait, wil overdag kunnen slapen."

De logeerwoning is een gestoffeerde woning met meubels, een koelkast en een fornuis. En er staat een televisie. Met de wifi-aansluiting kan de tijdelijke bewoner met de eigen tablet inloggen op het internet. ,,En natuurlijk kan hij er gebruik maken van een douche en toilet", legt Van Mil uit.

ONTZORGVOORZIENINGEN

Projectconsulent Sancha Schuurs vult aan dat zelfs het eigen bed van de bewoners desgewenst naar de logeerwoning wordt verhuisd. ,,Want laten we eerlijk zijn: je eigen bed slaapt toch het fijnst."

Naast het beschikbaar stellen van een logeerwoning, zorgt de aannemer ook voor afdekfolie om meubels te beschermen. Bewoners ontvangen verder een scheurkalender waarop elke dag staat wat er in de woning gebeurt. ,,We kennen bovendien een vergoedingenregeling, zorgen voor opslag- en afvalcontainers én voor een wasmachine en wasdroger", aldus Schuurs.

De logeerwoning is slechts één van de zogeheten 'ontzorgvoorzieningen' die de woonstichting biedt tijdens groot onderhoudsprojecten. ,,We geven onze bewoners ook klusbonnen waarmee ze klusjes door de aannemer kunnen laten doen", aldus de projectconsulent. ,, Stel, de aannemer moet de kozijnen vervangen, maar de huurder kan niet zelf het zonnescherm demonteren. Hij kan hiervoor dan een klusbon inzetten, zodat de aannemer deze klus tijdig kan uitvoeren. Een extra stukje service naar onze huurders."

Elke huurder krijgt vijf klusbonnen van 20 euro en kan deze naar eigen inzicht inleveren.

FOTO ONDER: Woonstichting Sint-Joseph biedt huurders van het Ronduutje en de Stenen Kamer in de Boxtelse wijk Breukelen tijdens de grootschalige renovatie een logeerwoning aan. De woning beschikt over wifi en zelfs het bed kan worden meeverhuisd... (Foto: Peter de Koning).