Afbeelding
Foto: Nel Appelmelk Natuurmonumenten

HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de 13e zondag door het jaar met als motto: 'Investeer in goedheid'. Relatie, verbondenheid, geeft vreugde. Vaak. In ieder geval is dit de bedoeling. Maar het veronderstelt ook verantwoordelijkheid voor elkaar in wisselende omstandigheden. En die omstandigheden kunnen niet altijd even gunstig zijn. Dan vraagt het om trouw te blijven en te blijven werken aan het verbond. Of dit nu om het verbond tussen mensen gaat of het Verbond met God, het blijft steeds een uitdagende weg. Een weg van vreugde en soms ook van verdriet. Het kruis is overal, maar ook de weg door het kruis heen.

* Liturgische kalender. maandag: heilige Tomas, apostel.

* Bereikbaarheid. Vanwege de zomermaanden worden de openingstijden van het parochiesecretariaat aangepast. De hele maand juli en augustus is het secretariaat bereikbaar op maandag-, woensdag- en vrijdag van 09.00 tot 12.00 via telefoonnummer (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat een nummer voor dringende zaken.

* Uit de agenda. Dinsdag 4 juli 20.00 evaluatie centrale activiteit communie werkgroep, pastoraal centrum; woensdag 5 juli 13.30 bijeenkomst film Sint-Petrusbasiliek, pastoraal centrum; donderdag 6 juli 21.00 bestuursvergadering Sint-Petruskoor, pastoraal centrum.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Doop. Deze zondag wordt in de parochie Jessa van der Wolf gedoopt. Dat zij mag uitgroeien tot een goed en gelukkig christen.

* Overleden. In de parochie is afscheid genomen van Willem van Leeuwen (92). Dat hij mag delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Viering zondagochtend. In de maanden juli en augustus zijn de vieringen op de zondag aangepast. Op de zondagochtenden zal er om 09.00 geen viering zijn. De hoogmis is zoals gebruikelijk om 10.30.

* Matineeconcert. Zaterdag 8 juli wordt in de Sint-Petrusbasiliek om 15.00 een matineeconcert gegeven op het Smitsorgel door Tommy van Doorn. De toegang is gratis.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69, Lies van Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 jongerenviering met Con Fervore. Zondag 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor. Voorganger is pater H. de Visser, predikant is diaken T. Dankers.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Anglicaanse Mis van C. Doevendans.

* Orgelprogramma. Cabanilles – Tiento de mano izquierda; Bach – Fantasia; Bassani – Sonata; Bach – Praeludium und Fuge in G-dur.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Huub Verhoeven (mgd).

ZONDAG 10.30 Witte Zuster Josina v.d. Wiel (jgt); Ciska Peijnenburg (mgd); Hetty v.d. Eerden (mgd); Toon Troeijen (mgd); overl. ouders Sjef Bekkers en Thea Bekkers-Cremers (mgd); Engelien Vogels (verj.) en overl. fam.; Wim Aarns; overl. leden KBO Boxtel-Oost.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 eucharistieviering in Elisabethsdael/Vinckenrode.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 voor alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 09.30 hoogmis. Voorganger en preek pastoor Jacques Grubben. Intenties voor Miet v. Ruremonde- v.d. Velden (mgd); Theo v.d. Laar (mgd); Mien Schepens- v.d. Velden (mgd); Marinus Bressers (mgd); Fransico Pineda en Louise Lebbing (verj).

MEDEDELINGEN

* Overleden. Afgelopen week is in de parochiekerk afscheid genomen van Dina v. Gestel- v.d. Laar (86) en Marietje Bressers-Aalbers (90). Dat beiden voorgoed mogen delen in Jezus' verrijzenis.

* Gezamenlijke parochieviering. De parochie ziet terug op een mooie parochieviering van alle kerkdorpen, afgelopen zondag in de kerk. Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt.

* Aandacht voor zieken. Men kan hierbij een beroep doen op De Zonnebloem afdeling Liempde die ook mede namens de parochie op huisbezoek gaat. Een afspraak kan men maken via telefoonnummer (0411) 63 16 95.

* Welkom in de pastorie. Parochianen zijn zaterdag van 10.30 tot 11.30 welkom in de Liempdse pastorie voor een kopje koffie of thee, een praatje en/of het opgeven van een misintentie. De kosten voor een intentie zijn 12 euro.

* Vakantierooster pastoraal team. Het vakantierooster gaat zaterdag 1 juli in. Dat betekent dat in de maanden juli en augustus in Liempde de stille heilige missen op maandag en donderdag om 09.00 komen te vervallen. Er is doordeweeks om 09.00 wel een stille heilige mis in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor overl. ouders Van de Loo-Hermans (verj); Toon en Janske v.d. Bosch- v.d. Velden; ouders Van Bommel-Spieringhs (uit dankbaarheid vanwege gouden bruiloft).

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties die vóór maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts worden in Brabants Centrum opgenomen. Berichten die later binnenkomen worden alleen in de viering afgelezen. Misintenties kosten 12 euro; dat bedrag kan men in een gesloten envelop met de naam en de datum voor de intentie achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedeponeerd.

* Agenda. Zondag 9 juli 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry v.d. Tillaart, telefoon (0411) 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter (ad interim) contactgroep Sint-Theresiakerk: Chris Snik, telefoon 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, (0411) 67 31 51 of Helma Rombouts, (0411) 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.30 tot 11.30. Harry v.d. Tillaart, Emmy Heidkamp, Tonny Wagenaars of Jan v. Kasteren zijn dan aanwezig. Men kan dan ook misintenties opgeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Intenties voor Martien Bergman (mgd); voor de parochie. Na afloop is er koffie, thee en limonade in De Opgang.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in Het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is em. pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kunt u in de brievenbus van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Viering zilveren priesterfeest van pastor G. de Gilde. Intenties voor Jan Troeijen; Jan en Mina Schellekens- v.d. Eerden; Mies v.d. Besselaar; Tiny v. Oorschot-Schelle (jgt); overl. fam. Van Oorschot-Schelle; overl. fam. Van Kempen- v. Eindhoven.

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

MEDEDELINGEN

* Zilveren priesterfeest. Pastor G. de Gilde viert zaterdag zijn zilveren priesterfeest. Na de viering zijn parochianen welkom in het parochiezaaltje.

PROTESTANTSE
GEMEENTE

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mevr. ds. B. van Litsenburg uit Eindhoven. Voor de kinderen is er korte Paks. De kinderen komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst. Organist is Ko Suurmond.

MEDEDELINGEN

* Agendavergadering. Woensdag 5 juli is er om om 19.30 agendavergadering op het adres Poolsestraat 45.

* Bereikbaarheid. Voor zaken die de kerkenraad betreffen kan men contact opnemen met de heer B. Aalbers, telefoonnummer 06-10 01 84 00 of de scriba mw. N. Wassenaar, tel. (0411) 67 45 35.


Speurtocht

naar reeën

in Kampina

Mensen die graag eens oog in oog willen staan met een ree, kunnen op vrijdag 14 juli deelnemen aan een ochtendwandeling van Natuurmonumenten in de Kampina.

Reeën zijn schuw en zoeken het liefst in de schemering en ochtendgloren naar voedsel, want dan is het nog rustig in het gebied. Ze zijn vaak te zien bij de bosranden en als je heel voorzichtig en stil bent, heb je de kans dat ze blijven staan. Tijdens de wandeling wordt onder begeleiding van een gids gezocht naar het schuwe dier in de Kampina. Aanmelden voor de tocht is mogelijk via www.natuurmonumenten.nl/agenda. De kosten bedragen 10 euro per persoon. Leden van Natuurmonumenten krijgen 3 euro korting. (Foto: Nel Appelmelk/Natuurmonumenten).

Bedevaart
naar Lourdes
in de herfst

De Heilig Hartparochie sluit op uitnodiging van bisschop Gerard de Korte aan bij een bedevaart die het bisdom van 's-Hertogenbosch van 14 tot en met 21 oktober houdt naar Lourdes. Mensen die graag meewillen, hebben nog twee weken de tijd om zich aan te melden.

De pelgrimage voor jong en oud vindt plaats aan de vooravond van de 160e verjaardag van de eerste verschijning van Maria aan Bernadette Soubirous. De Heilig Hartparochie kiest voor een gezamenlijke reis met de TGV. Bedevaartleider is kapelaan Geoffrey de Jong.

Mensen die zorg nodig hebben, zouden op 13 oktober met de VNB-Lance naar Lourdes kunnen reizen, een bus die plaats biedt aan mensen die van een (elektrische) rolstoel gebruik maken of liggend vervoerd moeten worden. Medische en verpleegkundige begeleiding is aanwezig.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Desiree Timmermans in Esch (e-mail: jos.desiree@hoveniertimmermans.nl of telefoonnummer (0411) 60 15 60; Ben en Maria Smeltink in Liempde (smeltinkliempde@planet.nl of 63 23 48); Will & Cees van Bommel in Boxtel en Lennisheuvel (cvanbommel11@gmail.com of 67 30 47) of pastor Jacques Grubben (67 22 15).


Vermiste huisdieren

Stichting Amivedi meldt dat op zaterdag 24 juni een grote Alexanderparkiet is gevonden aan de Doornakkerlaan in Boxtel. De vogel is groen met oranje en heeft een zwarte lijn over de hals. Een week eerder, op zaterdag 17 juni, is op Hoogheem een zwart met witte Europese korthaar gevonden. Tips en meldingen bij Amivedi, telefoon (088) 006 46 83 of kijk op www.amivedi.nl.