Afbeelding
Foto: Mensen van Boxtel

ZOMERSE KLEURTJES EN MANSHOGE IJSJES

SintLucas geeft etalages in centrum nieuwe look

IJshoorntjes achter de ruiten van Mr. & Mrs. Filipe, comic-achtige raamstickers in knalkleuren bij 3 Trend en een tot in de puntjes uitgedachte productpresentatie met pasteltinten in de vitrine van de Wereldwinkel. De vakkundig vormgegeven etalages van deze winkels aan de Markt en de Rechterstraat vallen meteen op. Daar is geen professionele etaleur aan te pas gekomen. Wél 'the next best thing': twintig studenten van SintLucas aan de nabijgelegen Burgakker.

Leerlingen van verschillende Boxtelse scholen worden de voorbijgaande maanden steeds vaker ingevlogen om plaatselijke ondernemers en organisaties te helpen. Zo hielpen scholieren van het Baanderherencollege mee met de restauratie van het carillon in de Sint-Petrustoren en ontwierpen eindejaarsstudenten van SintLucas een huisstijl voor een kunstroute van de VVV. Deze keer was het de beurt aan de derdejaarsstudenten van de opleiding Vormgeven, product, ruimte en media van de creatieve school.

Het was voor de twintig studenten de eerste keer dat ze voor een echte 'klant' een etalage ontwierpen en uitvoerden. De winkel van ondernemer Filipe van den Borne werd door Maaike, Rosa, Kim, Lieke, Ilse en Eline voorzien van manshoge ijsjes. De leerlingen bedachten daarbij ook een samenwerking met Het IJscafé. Marieke, Aysem, Evy, Juul, Anneke en Jana voorzagen de etalage van 3 Trend van een zomerse uitstraling. Loïs, Julia, Anne, Esmee, Madeleine, Liza, Natalie en Pascalle bogen zich over de Wereldwinkel. En wie nog even verder struint richting de Croonpassage kan ook de nieuwe etalage-inrichting van Junior Kinderkleding bewonderen. Ook die werd aangepakt door SintLucas.

FOTO ONDER: Studenten van SintLucas voorzagen verschillende etalages van Boxtelse winkeliers van een nieuwe presentatie. (Foto: Mensen van Boxtel).