Helder Theater verbeeldde met sketches het thema 'Enge Buren' (Foto: Peter de Koning).
Helder Theater verbeeldde met sketches het thema 'Enge Buren' (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

SKETCHES VAN HELDER THEATER

'Enge Buren' in Bon Salon

Woonstichting Sint-Joseph organiseerde dinsdag een bijeenkomst in spiegeltent Bon Salon met het thema 'Enge Buren'. Steeds vaker worden bewoners en medewerkers van de woonstichting geconfronteerd met een kwetsbare, bijzondere of verwarde buurman of -vrouw. Hoe komt dit en hoe ga je hiermee om, waren de centrale vragen.

Helder Theater gaf in verschillende sketches op een ludieke en interactieve manier een inkijkje in het leven van de 'enge buur'. De hoge opkomst van bewoners en afgevaardigden van huurcommissies, het mooie zomerweer en de prachtige omgeving van kasteelpark Stapelen zorgden voor een ongedwongen sfeer. De belangrijkste boodschap van de avond was: 'Ga altijd eerst in gesprek met de buren en kijk wat je zelf kunt doen. Kom je er samen niet uit, neem dan contact op met Sint-Joseph of één van de vele partners binnen het Sociaal Wijkteam.


Slagwerkworkshop

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) Boxtel organiseert vanwege haar 65-jarig jubileum dit jaar extra activiteiten. Maandag 10 juli zijn leden en niet-leden welkom in Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche om samen muziek te maken met slagwerkinstrumenten. De workshop start om 09.30 uur. Opgeven is mogelijk bij Toos Bosveld via telefoonnummer (0411) 67 43 08 of via e-mailadres: toosbosveld@ziggo.nl. Niet-leden betalen 2,50 euro.