Het Wereldkoor trad ook twee jaar geleden op in spiegeltent Bon Salon. Morgen, vrijdag 23 juni staat het gezelschap samen met het Wereldkinderkoor op de planken... (Foto: Peter de Koning).
Het Wereldkoor trad ook twee jaar geleden op in spiegeltent Bon Salon. Morgen, vrijdag 23 juni staat het gezelschap samen met het Wereldkinderkoor op de planken... (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

VEEL MUZIEK IN SLOTWEEK SPIEGELTENT BIJ STAPELEN

Debuut Wereldkinderkoor in Bon Salon

Bon Salon biedt nog een paar dagen onderdak aan een reeks muzikale activiteiten. Na enkele tropische dagen, die onder meer activiteiten van Zorggroep Elde in de weg stonden, biedt de tent in het kasteelpark vrijdag 23 juni onderdak aan een optreden van het Wereldkoor dat samen gaat musiceren met het nieuw geformeerde Wereldkinderkoor.

Het Wereldkoor bestaat sinds 2010 en telt zeventig vrouwen van allerlei nationaliteiten, die liederen zingen uit de verschillende thuislanden, zoals Portugal, Turkije, Nederlandse Antillen, Japan, Spanje, Marokko, Indonesië en Polen. Nieuw is dat speciaal voor het optreden in spiegeltent Bon Salon een Wereldkinderkoor is geformeerd dat bestaat uit kinderen en kleinkinderen van de zangeressen van het Wereldkoor. Enkele liedjes worden door beide koren samen gezongen; de kinderen zingen ook enkele liedjes alleen. De uitvoering staat onder leiding van dirigent Geertje Schellekens. Het optreden duurt vrijdag van 19.30 tot 21.30 uur en is gratis toegankelijk.

STAPEL OP KOREN

Zaterdag 24 juni staat de spiegeltent in kasteelpark Stapelen in het teken van Stapel op Koren. De koren Innovation uit Esch, Voices uit Liempde en het Dükerskoor uit Boxtel treden vanaf 20.00 uur op. De koren zingen eerst afzonderlijk, aan het slot worden twee nummers gezamenlijk uitgevoerd.